reklama 11C

Domes má šanci se v Brně posunout na špičku všech žebříčků Zimního poháru

ikonka

Letošní ročník Zimního jezdeckého poháru spřežení je pro Milana Domese zatím jako na houpačce. Vozataj, který jako jediný pravidelně startuje ve všech seriálových kategoriích, má však stále šanci zabojovat o celkové vítězství i vysněný hattrick.
12.03.2024 15:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Vozatajská část Zimního jezdeckého poháru 2024 má čtyři kvalifikační závody, z nichž se však do konečného pořadí započítávají každému jen dva nejlépe bodované výsledky. Milan Domes pokaždé nechyběl v top 10, ale ne vždy si vylepšil skóre tak, jak by si představoval. Při sobotním čtvrtém kole bude mít v Brně šanci se ve všech třech pohárových žebříčcích probojovat mezi elitní sestavu. 
 
Na vrcholu tabulky jednospřeží je s 20 body Jiří Ziegler, jenž ovšem po druhém kole oznámil, že již neplánuje v účasti na halových závodech pokračovat a plně se začal soustředit na přípravu pro venkovní sezonu. Druhá je Lucie Kurková, ale ani ta není na seznamu účastníků čtvrtého kola pořádaného na půdě Veterinární univerzity Brno. O pozici lídra tak budou usilovat další dva v pořadí – Kateřina Muchová, jež má 16 bodů, a Milan Domes, který doposud nasbíral 14 bodů. Jelikož se oběma bude nejhorší výsledek škrtat, větší šanci na zlepšení má Domes s 9 + 5 body. Muchová má 8 + 8, což znamená, že si polepší jen v případech, že bude první, nebo druhá. Další brněnští účastníci zatím příliš mnoho bodů nezapisovali, a proto z pohárového pohledu půjde hlavně o souboj dvou jmen. 
 
O něco zajímavější to bude ve dvojspřeží. S 19 body suverénně vede Petr Vlašic, na něhož ztrácí dva body Zdeněk Jirásek. Ten se ale do jihomoravské metropole nechystá. Po zisku 16 bodů je třetí Petr Myslík a pokud by se mu podařilo vyhrát, dotáhl by se na Vlašice. V ještě lepší výchozí situaci je Milan Domes, protože v případě triumfu by se stal lídrem on. 
 
Podobně je na tom Domes i v královské kategorii čtyřspřeží. Když bude první, srovná skóre s Petrem Vlašicem. Kdyby dojel až třetí za další účastnicí Kateřinu Sklenskou, tak se s ní bude maximálně dělit o průběžné druhé místo se 17 body. Každopádně je jasné, že tato trojice vozatajů zamíří příští týden do finále v Královicích u Slaného z medailových pozic. 
 
Kromě tří seriálových soutěží se v sobotu 16. března odehrají v Brně další čtyři rámcové. Jejich začátek je naplánován na brzké dopoledne. Přímý přenos celého sportovního programu bude možné sledovat prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz. Další podrobnosti zájemci najdou na stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE