reklama 11A

Neporažený Ziegler chce v Zimním poháru vyklidit pole. Jsem skromný, říká

ikonka

Ve Slatiňanech na Chrudimsku pokračoval druhým kolem desátý ročník Zimního jezdeckého poháru. V jednospřeží vyhrál stejně jako v Hradištku Jiří Ziegler, který však zatím v halové sérii pokračovat neplánuje. V dalších kategoriích favorité chybovali.
17.02.2024 19:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Gabriela Pilařová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Čtyřicet šest spřežení odstartovalo ve slatiňanské hale Národního hřebčína Kladruby při druhém vozatajském mítinku Zimního jezdeckého poháru. Nejobsazenější soutěží byla kategorie jednospřeží s šestnácti účastníky.
 
Skvělou formu z Hradištka u Sadské zopakoval Jiří Ziegler, jenž zajel první i druhou jízdu bez penalizace, a navíc ve výborných časech. Vyhrál tak s téměř osmibodovým náskokem před domácím Vladimírem Moudrým. Třetí příčku vybojovala jedna z favoritek Kateřina Muchová, jejíž skóre zatížilo deset trestných sekund za dvě chyby v závěrečné jízdě. Po dvou závodech je průběžně druhá za Jiřím Zieglerem, na něhož ztrácí čtyři body. 
 
„V této hale jsem si to užil víc, hala je sice menší, ale povrch lepší než v Hradištku. Tam šlo vymýšlet i nějaké varianty, zatímco tady to bylo pro většinu stejné a bylo to hodně o rychlosti,“ zhodnotil Jiří Ziegler. V seriálových startech však již pokračovat neplánuje. „Jsem skromný a asi mi to již bude stačit. Pokračovat budu pravděpodobně až tady ve Slatiňanech při prvních drezurně-parkurových závodech na venkovním kolbišti. Pak máme samozřejmě v plánu Rudolfův pohár v Kladrubech nad Labem,“ konstatoval dvojnásobný vítěz letošního Zimního jezdeckého poháru jednospřeží.
 
Mezi čtrnácti páry předvedl nejlepší první jízdu Martin Kastner, jemuž takzvaně šlapal na paty Petr Myslík. Ten zajel i napodruhé bez penalizace a čekal tak, pod jak velký tlak se dostal jeho hlavní soupeř. Kastner se sice jedné chybě neubránil, ale nakonec mu to na triumf o necelé čtyři vteřiny stačilo. Na pomyslných stupních vítězů opět nechyběl Vladimír Moudrý, a to i přes tři shozené míčky. 
 
„Kromě Petra Vlašice tu byli snad všichni pravidelní účastníci halových soutěží dvojspřeží. Těm, co to standardně jezdí dobře, tak se dnes moc nedařilo a nám to naopak vyšlo. Trasa byla fajnovější než v Hradištku, velké přejezdy mým koním docela sedí,“ zmínil v živém on-line přenosu EquiTV Martin Kastner. „Nechtěl jsem dnes nic pokazit, jelikož v Hradištku jsme měli v prvním kole dva míčky a bylo to již prohrané. Tentokrát jsem jel spíš na jistotu a pak postupně zrychloval,“ doplnil vozataj, který by měl zabojovat o další body až při čtvrtém kole v Tlumačově a následně během finále v Královicích. Kastner i Myslík mají aktuálně oba šestnáct bodů. S jednobodovou ztrátou je za nimi v pohárovém žebříčku Zdeněk Jirásek. 
 

Psali jsme: Domes odstartoval boj o trojici zimních pohárů. Úvod mu vyšel jen částečně

 
Do královské kategorie čtyřspřeží nastoupilo šest účastníků a dařilo se především těm domácím. Velkou smůlu měl Jaroslav Jandl, jenž si připsal hned v úvodu třicet trestných sekund, a i když při druhém startu byl nejlepší, ztrátu již nebylo možné dohnat. Skončil tak třetí za Petrem Novákem a Vladimírem Moudrým. Ten si dvěma vyrovnanými jízdami dojel pro vytoužené vítězství. 
 
„To, že jsme vyhráli, je i pro mě překvapení, jelikož čtyřspřeží nezapřaháme pravidelně. Pro nás je to skvělý start do sezony, lepší jsme si nemohli přát. Měli jsme však štěstí, že soupeři měli v prvním kole více chyb. Řekli jsme si, že první kolo pojedeme na jistotu, jelikož nemáme tolik zkušeností. Druhé se pak vydařilo podobně. Nyní se však již budeme soustředit na přípravu pro venkovní sezonu,“ shrnul Vladimír Moudrý, jemuž v žebříčku patří sdílené čtvrté místo s Robertem Moravcem a vítězem z Hradištka Petrem Vlašicem. Dvanáct bodů má třetí Libor Kurka, druhý je s patnácti Jaroslav Jandl a šestnáct bodů stačí na vedoucí pozici Milanovi Domesovi.
 
Kompletní žebříčky najdete na webu www.jezdeckypohar.cz, kde jsou také informace o dalších mítincích. Zimní jezdecký pohár pokračuje již za týden v Královicích u Slaného druhým parkurovým kolem, příští vozatajský závod proběhne 2. března v Tlumačově.
 
Zdroj: tisková zpráva Zimního jezdeckého poháru
Foto: Gabriela Pilařová



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE