reklama 11A

Zimní pohár se přesouvá na Moravu. V Tlumačově bude přes čtyřicet vozatajů

ikonka

Desátý ročník Zimního jezdeckého poháru je ve své polovině. Vozataje čeká v sobotu 2. března třetí seriálové kolo z celkových pěti. Konat se bude v hale Zemského hřebčince Tlumačov a na start by se mělo postavit 44 spřežení.
28.02.2024 16:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Celkem pět soutěží proběhne v rámci třetího mítinku vozatajské části Zimního jezdeckého poháru 2024. Letos poprvé se tento seriál halových závodů přesouvá na Moravu, a to konkrétně do Tlumačova, který je jeho tradičním pořadatelem. 
 
V kategorii jednospřeží bude chybět lídr žebříčku Jiří Ziegler, jenž vyhrál obě dosavadní soutěže v Hradištku u Sadské a ve Slatiňanech na Chrudimsku. Má tak aktuálně dvacet bodů, což je o čtyři více než druhá Kateřina Muchová. Té v loňském roce jen těsně uteklo celkové vítězství, když měla po finálovém klání 37 bodů, stejně jako David Haitl. Jelikož však byl úspěšnější v závěrečné části, stal se vítězem on. David Haitl bude mít na startu v Tlumačově hned dva koně, a jelikož letos ještě nebodoval, bude se jistě snažit dohnat nabranou ztrátu. Stále má totiž reálnou šanci bojovat o příčky nejvyšší i v rámci zimní série, neboť do konečného pořadí se započítávají dva nejlepší kvalifikační výsledky a finále. Zapomínat však nelze ani na Milana Domese. Ten je na průběžné druhé pozici se čtrnácti body. Do soutěže takzvaných singlů by mělo nastoupit třináct účastníků.
 
Podobně početnou startovní listinu má i kategorie dvojspřeží. V té jsou ve vedení po dvou kolech Petr Myslík a Martin Kastner. Druhý jmenovaný se do Tlumačova nechystá, a tak pro Myslíka budou nejsilnějšími soupeři další dva v pořadí – Zdeněk Jirásek a Milan Domes. Mezi papírové favority se řadí i Petr Vlašic, který zcela mimořádně nesoutěžil kvůli pracovním povinnostem ve Slatiňanech. Pokud by tentokrát vyhrál, tak se dostane buď do vedení, anebo se přinejmenším vyrovná Milanovi Domesovi. Domácí fanoušci spřežení budou jistě fandit Michalovi Žákovi, jehož čeká letos při Zimním jezdeckém poháru premiéra, stejně jako Jana Nesvačila, Jakuba Taibra a Jaroslava Juráně.
 
Jaroslav Juráň rozšíří navíc řady účastníků královské kategorie čtyřspřeží, kterých je na seznamu pět. Z těch zatím nejúspěšnějších chybí průběžně druhý Jaroslav Juráň. Vedoucího Milana Domese tak mohou ohrozit především Libor Kurka a Petr Vlašic. Pro další příděl bodů si přijede také jediná dáma na kozlíku v této náročné soutěži – Kateřina Sklenská. 
 
První soutěž začne v 9:00 hodin dopoledne a celý program bude možné sledovat nejen z tribuny v hale Zemského hřebčince Tlumačov, ale také prostřednictvím živého přenosu internetové televize EquiTV.cz. Veškeré podrobnosti zájemci najdou na internetových stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE