reklama 11A

Vlašic vede Zimní pohár ve dvou kategoriích. Tlumačov vyšel i Nesvačilovi

ikonka

Zimní pohár spřežení má za sebou již tři z pěti kol. Po sobotním mítinku v Tlumačově vede Petr Vlašic hned dvě kategorie. Skvělý den má za sebou Lucie Kurková, jež byla v soutěži jednospřeží první i druhá. Ve čtyřspřeží se dařilo Radkovi Nesvačilovi.
03.03.2024 00:53  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Třetí kvalifikační soutěž Zimního jezdeckého poháru v disciplíně spřežení se uskutečnila v sobotu 2. března v hale Zemského hřebčince Tlumačov. Během pěti soutěží mohli diváci sledovat celkem 44 startů. 
 
Mezi takzvanými singly se výborně dařilo Lucii Kurkové. Ta nejprve předvedla nejlepší výkon s Jimem 1, přestože chybovala. Jednomu shozenému míčku se nevyhnula s tímto koněm ani při druhé rozjížďce, a tak s ním získala jen pomyslné stříbro. O pět bodů lepší výsledek měla totiž s Husarem, s nímž nezaznamenala žádnou penalizaci. Z třetího místa se radoval Ota Bareš, který díky tomu letos poprvé bodoval do seriálového žebříčku. Naopak žádné body nepřibyly v tabulce šesté v pořadí Kateřině Muchové ani sedmému Milanovi Domesovi, neboť tito jezdci uspěli již potřetí a do konečného pořadí seriálového klání se vozatajům započítávají jen dva nejlepší bodové příděly z kvalifikací a výsledek dosažený během finále. Muchovou s Domesem tudíž v žebříčku přeskočila Kurková se sedmnácti body a aktuálně je druhá za Jiřím Zieglerem. Tento jezdec vyhrál v Hradištku i ve Slatiňanech, ale dalších halových soutěží se již účastnit neplánuje. 
 
„S Jimem to byly pro nás tuto sezonu první halovky, možná i proto jsme se ještě chybám nevyhnuli. Trať však byla dobře jezditelná jak pro Jima, tak pro Husara a mě se moc líbila. Letos bychom se chtěli zúčastnit mistrovství Evropy ve Švédsku, tak se snažíme hned zkraje roku hodně trénovat. V halách mě to navíc baví,“ hodnotila Lucie Kurková.
 
Na dvě nejvyšší příčky útočil v kategorii dvojspřeží Petr Vlašic, ale nakonec byl první a třetí. S koňmi Lery 9 a Gery 5 ukořistil prvenství doslova o vlásek, jelikož Zdeněk Jirásek se zapřaženými koňmi Rony 14 a Clip 1 na něj ztrácel pouze necelé tři desetiny sekundy. Jirásek sice předvádí velmi stabilní výkony a pokaždé se zatím zařadil mezi nejlepší čtveřici účastníků, ale tentokrát se mu již škrtlo sedm bodů ze Slatiňan a je tak druhý za Petrem Vlašicem.
 
„Dnešní kurz byl hodně náročný, ale vyšlo to. Překážky byly zamotané, maratonka měla hodně variant a když se to překombinovalo, tak se dalo snadno seknout,“ konstatoval Vlašic. Na dělené třetí místo se propadli Petr Myslík a Martin Kastner.
 
Královské kategorie čtyřspřeží se účastnilo šest vozatajů a hned dva z nich tento rok při halové sérii startovali poprvé. I tak se jim velmi dařilo – Jaroslav Juráň byl třetí a Radek Nesvačil vyhrál před Petrem Vlašicem. Ten se stal novým lídrem nejnáročnější části vozatajského seriálu, když předstihl o tři body Milana Domese. „Změnily se nám plány, tak jsme vzali koně sem, ať se rozhýbou a já ať udělám něco s mýma rukama. Myslím, že se nám to povedlo, a hlavně v druhém kole to jelo tak, jak má. Vždy je lepší zatlačit na soupeře zezadu, ať mají ostatní trochu nervy. Petra Vlašice jsem se opravdu bál, ale u Jarka Juráně jsem tak trochu doufal, že bude tlačit hodně na pilu, a nakonec mu nějaký balonek spadne,“ přiznal Radek Nesvačil.
 
Zimní jezdecký pohár pokračuje v sobotu 9. března parkurovou částí v Královicích u Slaného. Čtvrté vozatajské kolo bude následovat 16. března v hale brněnské veterinární univerzity. Podrobnosti zájemci najdou na webu www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru
 
 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE