reklama 11B

Třetí kolo Zimního poháru v Královicích rozhodne o favoritech pro finále

ikonka

Královice u Slaného budou v sobotu 9. března dějištěm třetího pokračování Zimního jezdeckého poháru v parkurovém skákání. Ten, kdo doposud v žádné ze seriálových soutěží nebodoval, má poslední šanci se kvalifikovat do finále.
07.03.2024 22:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Lenka Šilhová, Equiframe  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Třetí parkurová část Zimního jezdeckého poháru 2024 je současně poslední kvalifikací před finále, které se v hale Královického dvora odehraje o dva týdny později, tedy v sobotu 23. března. Všechny soutěže závěrečného mítinku budou sice otevřené pro všechny jezdce a koně, tedy i pro ty, kteří v rámci kvalifikačních kol nebodovali, ale nebudou již moci promluvit do konečného pořadí seriálu. 
 
Během druhé březnové soboty diváci v Královicích uvidí s největší pravděpodobností vysoko přes dvě stovky startů. Těsně před čtvrteční uzávěrkou jich bylo 226, ale toto číslo by mělo navýšit ještě několik zahraničních účastníků. „Jsme moc rádi, že i třetí kolo našich parkurových závodů přilákalo takto vysoké množství startujících, které doplní ještě jezdci z Německa. Program tak bude velmi nabitý od brzkého rána až do pozdních odpoledních hodin,“ konstatoval ředitel závodů Aleš Suchánek. 
 
V takzvané malé túře na stupni obtížnosti L** nebude chybět nejlepší trojice z průběžného pořadí série po dvou kolech. O pouhý jeden bod vede Daniel Pospěch před Klárou Hlaváčkovou a Tomášem Hůlkou, což jsou vítězové předešlých klání. Pospěch má navíc nevýhodu v tom, že jako jediný bodoval již dvakrát, a tak se mu bude nejhorší výsledek škrtat. Do celkového pořadí se totiž započítávají dva nejlepší výsledky z kvalifikací, k nimž se přičte bodový zisk z finále.
 
Čtvrtá v pořadí malé túry je Linda Portychová. Ta ovšem avizovala, že se v březnu bude účastnit Sunshine Tour ve španělské Olivě. Chybět tak bude i svému týmu Zlatých lvů při Zimní jezdecké lize a ostatním přenechá také boj o pozici lídra velké túry, v níž má po dvou kolech 17 bodů. 
 
Soutěž družstev je velmi vyrovnaná. Se 17 body sice vedou Šedí vlci, ale jediný bod na ně ztrácí Oranžoví tygři, Bílé lišky a již zmínění Zlatí lvi. Páté jsou Černé pumy, ale jelikož mají 15 bodů, tak k posunu na opačný konec žebříčku jim stačí, aby vyhrály a Šedí vlci skončili nejlépe třetí.
 
Při absenci Lindy Portychové bude nastupovat z vedoucí pozice do velké túry díky 14 bodům Kateřina Mestenhauserová. Pokud si však chce polepšit skóre, musí být nejhůře čtvrtá, jelikož se jí bude jeden z bodových přídělů škrtat. Velkou šanci jí dohnat, nebo dokonce přeskočit, budou mít Miloslav Příhoda, Tomáš Hůlka, Klára Hlaváčková a Lukáš Sojka. Jisté je, že ten, kdo tentokrát v Královicích vyhraje, zařadí se mezi velké favority pro finálový závod. 
 
Sobotní sportovní program v Královicích zahrnuje celkem sedm soutěží, přičemž ta s číslem 6 je rozdělena na dvě samostatná oddělení. Podrobnosti zájemci najdou na stránkách www.jezdeckypohar.cz. Seriálové boje bude možné sledovat živě od 14:00 hodin prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz. 
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE