reklama 11D

Češi ve Vichy: Risk Major doběhl třetí, Boomboom Kiss bojoval v listed

ikonka

Jedno dotované místo vytěžili koně českých stájí v rámci zahájení letního mítinku ve Vichy. Risk Major v prodejním dostihu nezklamal, Boomboom Kissovi těsně unikla dotovaná příčka v listed.
21.07.2020 16:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Ve francouzském Vichy začal tradiční letní mítink, kam i v letošní sezoně míří několik českých stájí. V rámci pondělního zahájení získal třetí místo v prodejním dostihu Risk Major, zatímco Boomboom Kiss v listed na 2400 metrů nenavázal na předloňské vítězství Nagano Golda.
 
V prodejní Prix de Saint-Menoux (Cl. 3, 1400 m, 15 000 eur) nastoupili hned dva čeští zástupci, kteří zvolili odlišnou taktiku. Zatímco devítiletý Hello Hobby byl pomaleji na nohou a Aurelien Lemaitre ho nechal cválat na chvostu roztaženého pole, letos debutující Risk Major se pod Alexisem Pouchinem posunul na blízkou třetí pozici ve vnitřní stopě a v cílové rovině udeřil.
 
V jednu chvíli se zdálo, že sedmiletý tmavý hnědák stáje Lucky Service, s.r.o. napodobí svůj loňský úspěch na stejném mítinku, ale podél bariéry se podařilo odskočit listed umístěnému Skalletovi a svěřenec Václava Luky mladšího nakonec finišoval třetí. Hello Hobby doběhl na šestém místě.
 

Čtěte také: Opasan zvítězil rozdílem třídy. Slovensko má hvězdu pro České derby

 
Stáj Lokotrans a Luboš Urbánek měli v pondělním Vichy ještě jedno želízko. Ryzák Boomboom Kiss změřil síly s blacktype konkurencí v listed Prix Hubert Baguenault de Puchesse, tedy dostihu, v němž v roce 2018 začala cesta Nagano Golda za mezinárodní slávou.
 
Pětiletý hřebec se pod Aurelienem Lemaitrem držel na zadní pozici a 500 metrů před cílem se pokusil o průnik dopředu. Lemaitre brzy sáhl po bičíku a čelo mu začalo utíkat, ale nadále se držel ve hře o některou z nižších dotací. Ve finiši českému zástupci o půl délky uzmul poslední honorované místo letos dvakrát v grupě 2 umístěný Royal Julius. Zvítězil Good Question před Ateemem a Sublimisem, Boomboom Kiss následoval na šesté příčce.
 
 

Krátce ze zahraničí

 
Kontroverzní ředitel Závodiska Bratislava Tomáš Zajac se ke konci července vzdává funkce. Informaci přinesla agentura TASR s tím, že Zajac o svém rozhodnutí už informoval slovenského ministra zemědělství Jána Mičovského. Jako důvod uvedl “události z posledního období”, které mu údajně brání efektivně vykonávat úkoly ředitele. 42letý manažer přišel na Závodisko Bratislava z komerční sféry, bývalá ministryně Gabriela Matečná ho jmenovala do funkce v květnu 2018.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE