reklama 11B

Subway Dancer šestý ve Vichy. Na dotaci v grupě 3 mu chybělo půl délky

ikonka

Osmiletý hnědák Subway Dancer, kterého pro stáj Bonanza trénuje Zdeno Koplík, při své čtvrté účasti v Grand Prix de Vichy poprvé neskončil na dotovaném místě. V těsném finiši ztrácel půl délky na páté peníze.
22.07.2020 23:16  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A
Podruhé během dvou dnů obsadil kůň z českého tréninku šesté místo na blacktype scéně ve francouzském Vichy a podruhé ho od poslední dotované příčky dělilo půl délky. Po Boomboom Kissovi zaznamenal tento výsledek i Kůň roku 2018 Subway Dancer v grupě 3 Grand Prix de Vichy (2000 m, 56 000 eur).
 
Osmiletý valach stáje Bonanza, který vstoupil do aktuální sezony vstoupil čtvrtým místem v pařížském La Coupe, narazil na středečních večerních dostizích na pružnou až měkčí dráhu. V sedle s Radkem Koplíkem cválal v úvodní fázi kolem pátého místa a zdálo se, že se bude moci pohodlně usadit za koňmi.
 
Desetičlenné pole se však na protilehlé rovině rozdělilo na dvě skupinky. Český reprezentant zůstal v té cválající blíže vnitřní bariéře, kde měl opticky méně klidu než při letošním debutu. Na začátku cílové roviny se ocitl ve druhém sledu a Koplík chvíli hledal skulinu k průniku dopředu. Za distancí akceleroval a nechal za sebou čtveřici soupeřů včetně loňského vítěze Diamond Vendome, německého gr.2 vítěze Wonnemonda a syna výborné Zarkavy Zarkallaniho.
 

Zpráva dne: Filip Minařík zůstává v péči lékařů. Manželka Katja děkuje za podporu

 
V těsném finiši uhájila vítězství pětiletá hnědka Spirit Of Nelson pod Cristianem Demurem, který o hlavu porazil Top Maxe. O další délku zpět následoval třetí Styledargent, Subway Dancer ztrácel na vítěze zhruba tři délky. Po svěřence Zdena Koplíka to byla čtvrtá účast v Grand Prix de Vichy, v posledních sezonách získal jedno třetí a dvě pátá místa.
 
Druhým českým zástupcem v rámci středečního programu ve Vichy byla ve 23 hodin tříletá Party Star, která pod Sibylle Vogt doběhla jedenáctá v prodejním dostihu na 1400 metrů.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE