reklama 11C

Potvrzeno! Isabell Werth se s Bellou Rose rozloučí při CHIO Aachen

ikonka

Zářijové CHIO Aachen bude posledním společným závodem pro německou drezurní dvojici Isabell Werth a Bella Rose. „Samozřejmě, že budeme soutěžit naplno. Chceme se při našem posledním vystoupení ukázat co nejlépe,“ řekla Werth.
18.08.2021 16:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
To, že sedmnáctiletá klisna Bella Rose zakončí svoji sportovní kariéru právě při CHIO v německých Cáchách bylo pro třináctinásobnou vítězku Ceny Deutsche Bank při CHIO Aachen jasné. Werth s ní tvoří dvojici již čtrnáct let. Isabell bylo hned od začátku jasné, že jde o velmi talentovaného koně. 
 

Nepřehlédněte: Kdo zná její osud, ví, že je to úžasné, říká Werth o klisně Belle Rose

 

Společně prožily v Cáchách mnoho výjimečných okamžiků. Zvítězily tam nejen v roce 2019, ale i o rok dříve, kdy slavily velký comeback po dlouhé pauze kvůli zranění. Tehdy jí trvalo tři a půl roku, než se vrátila na mezinárodní scénu. 
 
„Bella Rose má výjimečný temperament, výjimečný talent, výjimečné pohyby, navíc vůli k výkonu. V kombinaci s neuvěřitelnou silou, jí právě tyto vlastnosti odlišují od ostatních koní,“ říká její jezdkyně. Stadion v Cáchách je pro tuto dvojici velmi zvláštním místem: „Vždy zde cítíme mimořádný závazek podat špičkový výkon a nabídnout zdejšímu vynikajícímu publiku co nejkrásnější zážitek.“ Pro Bellu Rose je však prý jedno, zda vystupuje před 50, 500 nebo, jak to v Cáchách chodí, před více než 6.000 diváky. „Potřebuje vždy jen sebe,“ konstatovala Werth. 
 

Čtěte také: Je geniální, řekla Bredow-Werndl o své mentorce. V Tokiu jí porazila

 
Ředitel závodů Frank Kemperman zatím neprozradil, jakou podobu bude mít rozloučení Belly Rose se sportovní kariérou. „To má zůstat tajemstvím,“ podotkl. Ale nejen Isabell Werth si je jistá jednou věcí: „Bude to velmi, velmi emotivní!“
 
Foto: CHIO Aachen
Zdroj: tisková informace CHIO Aachen



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE