reklama 11B

Ponntos devátý v grupě 3, Demuro vyhrál derby v japonských barvách

ikonka

Nastupující sprinterská hvězda Ponntos se ve špičkově obsazeném Premio Tudini neprosadila, velký úspěch v rámcovém programu italského derby v římském Capannelle slavili Maďaři. V Bratislavě demonstroval svůj potenciál Jir Sun ze stáje Lokotrans.
23.05.2021 19:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

S napětím očekávaný start tříletého Ponntose ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové v grupě 3 Premio Tudini (1200 m, 64 350 eur) na přímé dráze římského závodiště Capanelle skončil devátým místem.

Hnědák v sedle s Milanem Zatloukalem se spolu s domácí hvězdou The Conquerorem postaral o velmi rychlé tempo. 400 metrů před cílem mu však došly síly a velká část pole se dostala přes něj.

V čase 1:06,8 zvítězil tříletý Collinsbay. Na druhém místě se o velký úspěch maďarských barev postarala někdejší vítězka bratislavského Zlatého bičíku Crushing Power. Svěřenkyně Gábora Maronky finišovala 2 3/4 délky za vítězem, Ponntos ztrácel asi 12 délek.

 

Čtěte také: No Time To Lose ovládl kvalifikaci. Byla to malá Velká, těšil se Váňa

 

O tři čtvrtě hodiny dříve se v Římě běžel 138. ročník Derby Italiano (Gr.2, 2200 m, 633 600 eur), které se stalo japonskou kořistí. Lehce o čtyři délky zvítězil favorizovaný Tokyo Gold s Cristianem Demurem před Juanem De Montalbanem a Francouzem Alastorem.

Vítěze hájícího ikonické barvy Teruyi Yoshidy trénuje ve Francii Satoshi Kobayashi a jeho matka Biancarosa je polosestrou nové posily českého chovu Rolanda. Demuro získal své páté italské derby za posledních sedm let.

 

Krátce z turfu

 

Potřetí za sebou zvítězil v letošní sezoně Jir Sun. Čtyřletý valach stáje Lokotrans ovládl pod Martinem Laubem bratislavskou Prípravnou cenu a zůstává v roce 2021 neporažen. 4 1/2 délky za suverénním vítězem si připsal druhé místo tříletý Drish Venture před Myrnou.

Tříletý Rex Of Thunder, derby-naděje trenéra Jana Demeleho a stáje Březová, v neděli vstoupil do sezony jistým úspěchem proti starším koním v trojkovém dostihu na 1700 metrů v Bratislavě.

Docteur de Ballon s Bertrandem Lestradem obhájil loňské vítězství v Grand Steeple-chase de Paris (Gd1, 6000 m, 820 000 eur). Svěřenec Louisy Carberry odskočil zbytku pole o 5 1/2 délky, na dalších místech finišovali předloňský vítěz Carriacou a outsider Galleo Conti. Rachael Blackmore dokončila s Ajasem na sedmém místě.

Foto: Roma Capannelle




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE