reklama 11D

Surabaya byla dohlášena do Českého derby, ve hře zůstává 34 koní

ikonka

Do Českého derby už nesměřují Brilliant Star, Gott či Australia Cross, novým jménem na přihláškách je naopak francouzská akvizice Surabaya ze stáje Hany Veselé. Trojnásobnou vítězku nyní připravuje Václav Chaloupka.
20.05.2021 12:58  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Majitelka Hana Veselá ve čtvrtek dohlásila do Českého derby z Francie importovanou bělku Surabayu. Klisna byla koupena minulý pátek za 35 119 eur po třetím místě v prodejním dostihu na 2100 metrů v Saint-Cloud a jejím novým trenérem je Václav Chaloupka.

Dcera gr.2 vítěze Gutaifana od loňského června absolvovala 13 startů v péči trenérů Christophea Auberta a Fredericka Rossiho. Loni si připsala dvě vítězství v Marseille Borely a Lyonu la Soie. Z šesti startů v aktuální sezoně zvítězila v prodejním dostihu na 1800 metrů v Lyonu la Soie, po němž změnila majitele za 20 500 eur.

 

Čtěte také: Evžen startuje novou misi. V sobotu nastoupí proti třem vítězům Velké

 

Dosud nejdelším startem Surabayi bylo právě 2100 metrů z minulého týdne. Její současný francouzský rating činí 34,5 kg, přičemž jako dvouletá se dostala až na 39 kg.

Na přihláškách Českého derby zůstává po čtvrtečním škrtání 34 koní, z toho sedm klisen. Ve hře nadále zůstávají zahraniční zájemci Domstürmer, L’Ienissei, Besthon i Cape Crown.

Mezi deseti škrtnutými koňmi jsou oba zástupci stáje Joly Australia Cross a Gott, v Mostě slibně debutující Brilliant Star či letos již ve třech různých zemích startující Mike Majk.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE