reklama 11C

Radiožurnál Sport již vysílá. Prostor dostanou i jezdectví a dostihy

ikonka

Od pátku 21. května začala vysílat nová stanice Českého rozhlasu Radiožurnál Sport, která je určena nejen sportovním fanouškům, ale také sportovcům. V programu by měly dostat pravidelně prostor i příznivci jezdectví a dostihů.
21.05.2021 12:36  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
V pátek 21. května v 11:00 hodin rozhovorem Kateřiny Neumannové s Dominikem Haškem odstartovalo vysílání první speciální sportovní stanice v Česku Radiožurnál Sport. 
 
Radiožurnál Sport zahajuje své vysílání při příležitosti mistrovství světa v hokeji a posluchačům nabídne exkluzivní obsah i z dalších důležitých sportovních událostí včetně mistrovství Evropy ve fotbale nebo olympijských her.
 
„Těší mě, že díky digitalizaci můžeme našim posluchačům po 11 letech nabídnout novou stanici, která přinese spoustu vrcholných světových sportovních událostí, a zároveň se bude českému i světovému sportu věnovat do hloubky. Proto věřím, že zasáhne opravdu široké publikum. Nová stanice snoubí jak 97 let starou tradici sportovního vysílání, tak nejnovější možnosti vysílání,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.
 
Posluchači si mohou první české sportovní rádio naladit v síti DAB+, aplikaci mujRozhlas, na webu radiozurnalsport.cz nebo v televizní síti DVB-T2. 
 
Radiožurnál Sport vysílá denně od 6:00 do 24:00, ve zbylých hodinách přebírá program stanice Český rozhlas Radiožurnál. Během 12 měsíců bude Radiožurnál Sport vysílat z letních i zimních olympijských her, mistrovství Evropy ve fotbale a mnoha dalších sportovních akcí, na které má Český rozhlas vysílací práva.
 
„Radiožurnál a sport k sobě historicky patří. Jsem rád, že teď sportovním fanouškům nabídneme rozšířené vydání v podobě 18 hodin denně. Chceme ukázat sport ve všech jeho podobách. Nejen ten vrcholový, ale i amatérský, sport jako životní styl,“ řekl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan. 
 
Prostor by měly dostat i jezdecké disciplíny nebo dostihy. Dle informací, které má redakce Jezdci.cz k dispozici, je plánován vedle častějšího zpravodajství z nejdůležitějších akcí sezony i zhruba půlhodinový blok věnovaný sportům spojeným s koňmi. Vysílat by se měl o víkendu, nejspíše v dopoledních hodinách, ale minimálně ze začátku nebude mít svůj stabilní vysílací čas. 
 
Zdroj: tisková informace ČRo
Foto: Josef Malinovský, Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE