reklama 11D

Paradrezurní finále v Tokiu. Roxanne Trunnell vyhrála s téměř 87 %

ikonka

Na paralympiádě v Tokiu postupovalo osm nejlepších jezdců z předešlých kol do pondělních soutěží. Ty se jely jako volné sestavy na hudbu. Úspěšní byli především britští a holandští jezdci.
31.08.2021 15:44  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Na olympijských hrách v Tokiu byly rozdány poslední sady medailí v paradrezuře. V neděli 29. srpna vyvrcholila soutěž týmů, v níž zlato získala Velká Británie. Na druhém místě skončili jezdci z Nizozemska a bronz vybojoval tým ze Spojených států amerických. 
 
O cenné kovy v kategorii jednotlivců se závodilo v pondělí. Ve skupině jezdců s nejtěžším postižením zvítězila reprezentantka USA Roxanne Trunnell s koněm Dolton, když od rozhodčích obdržela 86,927 %. Trunnell získala téměř o pět procent víc než druhý umístěný Rihards Snikus. Ten stříbrnou medaili vybojoval s valachem King of the Dance. Třetí skončila Sara Morganti a Royal Delight.
 
V Grade II získal nejvyšší hodnocení 82,447 % zástupce Velké Británie Lee Pearson s koněm Breezer. Stříbro vybojoval rakouský jezdec Pepo Puch a Sailor´s Blue, když za svůj výkon získal 81,007 %. Třetí nejlepší úlohu předvedla Georgia Wilson s klisnou Sakura.
 

Psali jsme: Britové mají týmové zlato z paralympiády v Tokiu. Nizozemci jsou druzí

 
Dánský reprezentant Tobias Thorning Jorgensen zvítězil v Grade III s náskokem přes šest procent. Za svoji úlohu s koněm Jolene Hill získal 84,347%. Stříbrnou medaili vybojovala Natasha Baker a Keystone Dawn Chorus. Třetí medailovou pozici obsadila Ann Cathrin Lubbe s koněm La Costa Majlund.
 
Grade IV ovládla holandská jezdkyně Sanne Voets a Demantur, když od rozhodčích získala 82,085 %. Za ní se umístila Louise Etzner Jakobsson a Goldstrike B.J. Třetí nejlepší výkon předvedla Manon Claeys s koněm San Dior 2.
 
V Grade V, tedy ve skupině jezdců s nejlehčím stupněm postižení, zlato vybojovala belgická jezdkyně Michele George s koněm Best of 8. Zvítězila s výslednou známkou 80,590 %. Těsně za ní, se ztrátou necelých čtyř desetin procenta, skončil Frank Hosmar a Alphaville. Bronz vybojovala Regine Mispelkamp s koněm Highlander Delight´s.
 
Foto: FEI / Liz Gregg
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE