reklama 11C

Opět to dokázal! Václav Janáček je posedmé španělským šampionem

ikonka

Jméno zůstává stejné, mění se jen letopočty. Žokej Václav Janáček posedmé ovládl španělskou statistiku. Souboj se svým velkým rivalem a kamarádem Ricardem Sousou Fereirou ukončil již v neděli, jeden dostihový den před koncem sezony v Madridu.
27.12.2020 20:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Václav Janáček se posedmé za posledních devět let stal šampionem španělských žokejů. Nejúspěšnější aktivní český jezdec o tom rozhodl v rámci předposledního mítinku sezony na madridském závodišti La Zarzuela, na němž zvítězil s tříletým Melampem.
 
Španělská sezona končí ve středu a Janáček má už nyní bezpečný náskok před svým hlavním soupeřem Ricardem Sousou Fereirou.
 
"Jsem rád, že se mi podařilo obhájit titul a splnit, co se ode mě čekalo. Ricardo musel na posledních dvou mítincích vyhrát šest dostihů z osmi, takže to k tomu pomalu směřovalo," radoval se Janáček.
 

Čtěte také: Vítězné loučení se sezonou. Dvouletý Hazarder se prosadil v Pise

 
Dvaapadesáté letošní vítězství na španělské půdě paradoxně dosáhl na koni z cizí stáje. V Premio Jesus Mendez (1700 m, 8500 eur) dovedl k prvnímu úspěchu kariéry tříletka Melampa ze stáje trenéra Ramy.
 
"Bylo to všechno komplikované, propozice se vypisovaly hodinu před uzávěrkou startovní listiny a třeba v tomhle dostihu jsem měl původně jezdit pro naši stáj," objasňoval český žokej v neděli večer.
 
Celkově slaví Václav Janáček už třináctý titul své profesionální kariéry. Španělské statistice poprvé vévodil v roce 2012 a poté v sezonách 2013, 2014, 2015, 2017, 2019 a 2020. Dalších pět titulů získal doma v Česku a jeden na Slovensku.
 
 
Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE