reklama 11D

Capivari třetí na Riviéře, Nieslanik bodoval na italském písku

ikonka

Stáj Scuderia Aichner SRL si ve středu připsala další umístění v Cagnes-sur-mer, Capivari s Josefem Bartošem vyválčil v náročných podmínkách třetí příčku. Ve sbírání dotovaných výsledků v zahraničí pokračuje i stáj rodiny Nieslanikových.
23.12.2020 17:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Pět soupeřů a velmi měkká dráha stály ve středu proti bělouši Capivarimu ve francouzském Cagnes-sur-mer. Jeden z nejtřídovějších koní stáje Scuderia Aichner SRL, kteří spolu s trenérem Josefem Váňou mladším a žokejem Josefem Bartošem aktuálně pobývají na Azurovém pobřeží, doběhl třetí v proutěnkářském Prix du Breil (4000 m, 39 000 eur) a umístil se tak i ve svém druhém vystoupení na zimním mítinku.
 
"Capivari nám udělal velkou radost. Udržel třetí pozici proti výborným koním, takže jsme spokojení," řekl po doběhu Bartoš.
 
O rychlé tempo se postarala šestiletá Tenerife Sea, která během prosince dvakrát zvítězila stylem start - cíl. Brzy po startu se spolu s Edinsonem odpoutali od zbylé trojice koní o nesčetné délky. Bartoš nikam nespěchal a až do druhé poloviny dostihu vyčkával kolem pátého místa.
 

Čtěte také: Autentický Váňa. Nová kniha je portrét legendy se vším všudy

 
Tři překážky před cílem pole dostihlo uprchlíky. Capivari se na začátku cílové roviny posunul na třetí místo a začal se blížit k vedoucím koním. V závěru však zeslábl a v cíli ztrácel na vítěznou Curly Basc 11 1/2 délky. Tenerife Sea uzavřela doběh na pátém místě.
 
"Věděli jsme, že Tenerife Sea udělá rychlý dostih a byl jsem zvědavý, jestli potřetí v tak krátké době vyhraje zase start-cíl. Dnes ale byla půda opravdu těžká. Koně z toho podkladu těžce tahali nohy. Capivari prošel dostihem, jak jsme chtěli. Chvíli to vypadalo, že by mohl i vyhrát, ale před poslední proutkou mu došly síly a taky se na tom hluboku utopil," hodnotil Bartoš.
 
Druhým zástupcem "žluto-černých" byl suverénní vítěz z listopadového Trevisa Ole Caballero. Sedmiletý valach si v prodejní steeplechase Prix de la Tamise (3800 m, 16 000 eur) počínal aktivně. Zpočátku skákal na třetí čtvrté pozici a krátce se dostal i na špici. V závěrečné třetině trati se však začal propadat a nakonec finišoval sedmý, asi 27 délek za vítězkou Mansionsa.
 
"Tři čtvrtě kola před cílem jsem si říkal, že by s nimi třeba mohl vydržet cválat, ale jak doskočil v oblouku, už byl unavený. Po dostihu jsme zjistili, že ho možná zastavil zdravotní problém," konstatoval Bartoš.
 
Kromě Cagnes-sur-mer byly české barvy v akci ještě v italském Varese na tamní pískové dráze. Trenér Miroslav Nieslanik vyslal tříletého Sepiuse do amatérského Premio Moto Premoli na 2150 metrů.
 
Dosud nezvítězivší valach majitelky MUDr. Evy Nieslanikové pod jezdcem Fabriziem Mazzolenim se na protilehlé rovině dotáhl na vedoucí dvojici a do cílové roviny točil s plnými šancemi, ve finiši mu však o dvě délky odskočil domácí Alshalaal. Pro Sepiuse to bylo již druhé zahraniční umístění, začátkem listopadu skončil třetí v berlínském Hoppegartenu.
 
 
Ilustrační snímek - Capivari a Josef Bartoš v Praze, foto: Martin Cáp



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE