reklama 11B

Novým trenérem Pegasu je Dalibor Török. Koně mi prostě chyběli, říká

ikonka

Tréninku koní DS Pegas se ujímá Dalibor Török, který působil ve Zhoři u Jihlavy už v sezonách 2017 a 2018 a do dostihového sportu se vrací po více než dvouleté pauze. "Nabídka pana Trávníčka mě potěšila, dění v turfu jsem dál sledoval," říká.
25.02.2021 16:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

Poslední turbulence kolem postu trenéra DS Pegas mají nečekané rozuzlení. Jak ve čtvrtek napsal server Tipařův palec, do služeb majitele Jiřího Trávníčka se po dvou letech vrací Dalibor Török. 69letý Francouz Yann Porzier, o němž se v zimě spekulovalo jako o potenciálním nástupci Čestmíra Olehly, nakonec zůstává ve Zhoři u Jihlavy jako Törökův asistent.

"Je to tak, od 1. března naskakuji do ostrého provozu jako trenér na plný úvazek. Blíží se sezona a není moc času nazbyt," potvrdil Török serveru Jezdci.cz.

Synovec mnohonásobného šampiona československých žokejů Vlastimila Smolíka je sám bývalým úspěšným jezdcem. Jako trenér v minulosti připravoval koně Martina Wolfa, Rabbitu Trhový Štěpánov a dalších stájí, několik let byl i dostihovým expertem České televize.

 

Čtěte také: Další vítězství Leramu ve Francii: Ideal King ukázal velký finiš

 

V barvách DS Pegas sbíral úspěchy zejména s Polyantou, která vyhrála české i slovenské Oaks. Dalším Törökovým klasickým vítězem v Trávníčkových barvách byl Sagar ve Velké jarní ceně. Na konci roku 2018 se po dvouletém působení ve Zhoři přesunul do jižních Čech, kde se stal šéfem a správcem rodinného areálu pro sportovní rybáře.

"Měl jsem krásnou práci, ale koně mi prostě chyběli. Přece jen se v dostihovém sportu pohybuji už třicet let. Vždycky mě to bavilo a myslím, že jsem měl i výsledky. Dění v turfu jsem samozřejmě dál sledoval, včetně výsledků českých koní v zahraničí," přiznává Török.

"Když mě teď pan Trávníček oslovil, moc mě to potěšilo. Pegas je pro mě nejlepší možné místo, pokud jde o tréninkové podmínky i ostatní věci. Navíc znám prostředí a budu se moci opřít o špičkový stájový tým," dodává.

Do nové výzvy jde podle svých slov naplno, ale zároveň za sebou nespálil mosty ani v jižních Čechách a chce se nadále věnovat i rodině.

"Mám dvě dětí a čeká mě hodně času na cestách, ale moc se těším. Pan Trávníček i můj tchán mi vyšli maximálně vstříc a domluvili jsme se, jak by to mohlo fungovat. Tento rok bude zkušební a všechno další se uvidí," vysvětluje.

Při návratu do svého staronového působiště se Dalibor Török potká hned s několika svými bývalými svěřenci jako Black Canyon nebo Sagar. "Jako hříbě jsem poznal i Ratea, byť jsem ho pak už moc netrénoval. Těším se ale i na to, že pomalu začínají přicházet do stáje hříbata dobrých klisen jako Polyanta nebo Hermiona. Je to zase něco jiného moct pracovat s potomky matek, které jsem znal, a sledovat, co si z nich vzala a jestli mají podobný charakter. Na to se moc těším," uzavírá Török.

 

Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE