reklama 11D

Naším snem je pořízení vlastního areálu, říká Dominika Uzlová

ikonka

Dominika Uzlová se společně s Alžbětou Vyštajnovou věnují nákupu a prodeji koní. Pod názvem AVDU Horses se však skrývá mnohem více služeb, například i výcvik koní. Nejen o fungování týmu, ale i o průběhu prodejů vyprávěla Dominika Uzlová.
24.03.2022 06:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

AVDU je zkratka složená z iniciál Alžběty Vyštajnové a Dominiky Uzlové. Zabývají se nejen prodejem koní, ale také výcvikem či obsedáním mladých koní a jejich následnému prezentování na závodech.
 
Co vás přivedlo na myšlenku začít obchodovat s koňmi?
S tímto nápadem jsem nepřišla pouze já, ale i moje obchodní partnerka, Alžběta Vyštajnová. Svůj podíl na této myšlence má i Ilona Hejrovská, protože jsme pro ní jezdily převážně prodejní koně. A jelikož jsem měla spoustu kontaktů i ze zahraničí a často se na mě obraceli lidé s prosbou o pomoc s hledáním vhodného koně, řekla jsem si, proč se nezačít věnovat i tomuto. Současně také Bětku oslovil MVDr. Petr Eim s tím, že se ho lidé hodně ptají, zda neví o nějakém koni na prodej. A to vedlo k tomu, že jsme se s Bětkou rozhodly, že se společně pustíme i do obchodování s koňmi.
 
Jak máte rozdělené role?
Musím říci, že se s Bětkou dobře doplňujeme. Já mám dobré komunikační schopnosti a soustu kontaktů. Také jsem se kolem prodeje koní pohybovala i v době svého působení v zahraničí. Bětka je zase super jezdec, což je pro služby, které poskytujeme, velmi důležité. 
 
A jaké služby poskytujete?
Zabýváme se převážně nákupem a prodejem koní. To znamená, že nás kdokoliv může kontaktovat s tím, že shání koně. Řekne nám své požadavky a my se snažíme najít nejvhodnějšího koně. Nebo naopak nám lidé volají s tím, že mají koně, kterého chtějí prodat. Tam jsou pak dvě možnosti, buď jim pomáháme pouze s inzercí, nebo si koně bereme k nám do stáje, kde se věnujeme jeho kompletní přípravě od natáčení videí až po veterinární prohlídku. 
 
Co se nám také velmi rozmohlo, je výcvik koní. Momentálně máme například dva mladé koně, které jsou v přípravě na jejich první sezonu. Zajišťujeme i obsedání mladých koní a jejich následné předvedení na závodech.
 

Psali jsme: V Belgii jsem působila jako manažerka stáje, říká Dominika Uzlová

 
Co všechno musíte při prodeji koní zařídit?
V případě, kdy si klient dává koně k nám i na ježdění, snažíme se, aby s prodejem neměl žádné starosti. Když k nám kůň dorazí, vyzkoušíme si ho a natočíme první video, kde by měl být nejen ve skoku, ale měl by být dobře viděn i v pohybu ve všech třech chodech. Koně poté nainzerujeme a následně zajišťujeme veškerou komunikaci mezi prodejcem a zájemci. Také musíme nechat vyhotovit veterinární vyšetření, které je při prodeji koní velmi důležité. V poslední řadě vyhotovíme smlouvy, dotáhneme prodej do konce a jsme vždy rádi, když nový parťák dělá dlouhodobě radost. Podobně to funguje i v případě, kdy nemáme koně fyzicky přítomného ve stáji. Vždy se oběma stranám snažíme poskytnout stoprocentní servis, abychom je ušetřili co nejvíce starostí. Často se totiž stává, že kupující nemají s koňmi dost zkušeností a třeba ani netuší, že by se mělo dělat nějaké předkupní veterinární vyšetření. A s tím my jim pomůžeme. 
 
Zabýváte se tedy i prodejem rekreačních koní?
Ano, sportovních i rekreačních koní. Co se týče těch sportovních, prodáváme koně do parkurů, drezur i military. Mnohem větší pokrytí však mají koně rekreační a hodní koně, kteří provedou své jezdce na cestě od prvního klusu přes Zkoušky základního výcviku jezdce až po první oficiální závody. Ale pokaždé, když se na nás někdo obrátí s tím, že chce prodat koně, snažíme se mu pomoci, ať už se jedná o výborného sportovního koně nebo dobrého parťáka na vyjížďky do lesa.
 
Co vás na této práci baví nejvíce? Co je naopak náročné?
Vždy mě velmi potěší, když kůň, kterého prodáme, se následně dobře prezentuje s novým majitelem na závodech. Pokaždé také zahřeje u srdce projevená důvěra a vděk našich klientů. A v neposlední řadě je to ta samotná práce s koňmi. Náročná je občas komunikace s lidmi. Někdy se stane, že má klient nereálné požadavky. 
 

Čtěte také: Alžběta Vyštajnová: Všestrannost vnímám jako nejvíce efektivní sport

 
Patří do vašeho týmu kromě vás a Alžběty Vyštajnové ještě někdo?
Ano, je nás více. Než se k nim vrhnu jmenovitě, ráda bych řekla, že jsem na začátku ani netušila, že se z nás stane takováhle skvělá parta. Nebála bych se nás nazvat rodinou. Rozhodně bychom nemohli fungovat bez našich ošetřovatelek, kterými jsou Míša Suková, Tereza Vidimská a moje sestra Valerie. Díky nim si můžeme být jisté, že koně mají vše, co potřebují a je jim zajištěn perfektní servis na té nejvyšší úrovni. 
 
Do týmu bych zařadila i naše trenéry, což jsou pro drezuru Alexander Onoprienko a na skákání Jiří Luža. Velkou podporou jsou pro nás i další lidé. Například Alice Němčanská, se kterou občas prodáváme koně do Ameriky, Jitka Rauerová nám zajišťuje fotografické služby nebo MVDr. Petr Eim nám poskytuje chiropraktické a veterinární služby.
 
Jaké jsou vaše cíle a plány do budoucna?
Naším po celou dobu trvajícím cílem je zajistit co nejvíce spokojených klientů, kteří budou využívat   naše služby. S tím samozřejmě souvisí, že bychom chtěli naše služby neustále zlepšovat, a tím i rozšiřovat klientelu. Když bych se měla zahledět daleko do budoucnosti, takovým snem by pro nás byl vlastní areál.
 
Foto: poskytla Dominika Uzlová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE