reklama 11A

Nagano Gold mezi světovou elitou. Česká hvězda dostala rating 116

ikonka

Konečné pořadí The Longines World's Best Racehorse Ratings za rok 2019 je historickou událostí pro český turf. Kůň roku Nagano Gold se dostal mezi 200 nejvýše hodnocených koní světa.
22.01.2020 18:22  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Nejlépe hodnocenými dostihovými koňmi světa byli v roce 2019 Crystal Ocean, Enable a Waldgeist, kteří získali shodný rating 128. Vyplývá to z konečného pořadí žebříčku The Longines World’s Best Racehorse Rankings, které ve středu na svém webu zveřejnila Mezinárodní federace dostihových autorit (IFHA).
 
Mezi světovou elitou se nachází také český Nagano Gold. Úřadující Kůň roku dostal známku 116, což v žebříčku znamená dělené 149. místo.
 
Hvězda stáje Syndikát V3J má stejné hodnocení jako americký Mongolian Groom, japonský Persian Knight, hongkongská legenda Pakistan Star nebo do Austrálie prodaný Mirage Dancer, kterého svěřenec Václava Luky porazil v Hardwicke Stakes na Royal Ascotu.
 
Do elitní desítky žebříčku se dostali koně trénovaní ve Velké Británii, Francii, USA, Hongkongu, Japonsku a Austrálii. Z trojice lídrů zůstává v tréninku pouze dvojnásobná vítězka Ceny vítězného oblouku Enable.
 
O libru méně má na čtvrtém místě hongkongský Beauty Generation před Battaashem a Ghaiyyathem, jenž zůstal za Nagano Goldem v loňské Ceně vítězného oblouku. Na devátém místě je mezitím již penzionovaná australská superhvězda Winx.
 
 
Foto: Václav Volf




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE