reklama 11C

Na Český skokový pohár do Chuchle beru Carmana a Dukata, říká Opatrný

ikonka

Poprvé v historii Českého skokového poháru bude hostit jedno z kol závodiště Chuchle Arena Praha. Parkurový mítink začíná již ve čtvrtek 23. července a vyvrcholí nedělní Velkou cenou Prahy. Na místě nebude chybět ani Aleš Opatrný a jeho svěřenci.
22.07.2020 15:27  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Další díl Českého skokového poháru 2020 se přesouvá na závodiště Chuchle Arena Praha, jehož kolbiště se otvírá všem jeho účastníkům už od čtvrtka 23. července. Na čtyřdenní sportovní mítink je nahlášeno více než 850 startů.
 
Na domácí parkurovou extraligu do Prahy se oproti původnímu plánu chystá Aleš Opatrný s koňmi Carman a Dukato VTH a bude zde mít i další své svěřence, které bude koučovat ze země. Původně se Aleš chystal do Chuchle Areny Praha s Forewerem a Gentlemenem. Nakonec své plány přehodnotil a startoval s těmito koňmi předešlý víkend v rakouském Ebreichsdorfu, kde v sedle Forewera zvítězil v nedělní Grand Prix. „Kvůli Forewerovi se nyní snažím plánovat závody tak, aby co nejvíce střídal různá kolbiště. Gentlemen je již starší a zkušenější, je to tedy cílené spíše na Forewera. Chtěl bych, aby pokaždé jel do jiného prostředí. Začal jsem v Chuchli, pak byly Zduchovice, Martinice, teď Magna Racino v Ebreichsdorfu a v příštím týdnu se s ním chystám do Olomouce,“ prozradil Aleš.
 
„Do Olomouce určitě nejedu kvůli přípravě na Světový pohár, který se tam bude konat v srpnu. Olomoucké kolbiště není nijak náročné, takže to není potřeba. Beru tam spíš koně, s nimiž se chystám na CSIO do Prahy, aby si každý ještě skočil dva, možná tři parkury. Je super, že bude možnost absolvovat dvě soutěže na těžké úrovni v jeden víkend, což u nás moc není běžné,“ dodal Aleš Opatrný s tím, že o vypsání dvou soutěží do 150 centimetrů v rámci jednoho mítinku uvažují i v Hořovicích při zářijovém finále Českého skokového poháru.
 
Do nedělní Velké ceny Prahy v Chuchli jsou vedle Aleše Opatrného přihlášeni také Jan Štětina s Cabaretem a Gylordem, Ondřej Zvára s Quimerem i Chaccolanem a další dvacítka koní. Celkem proběhne během čtyř dnů osmnáct soutěží, včetně rámových seriálů Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25 pro jezdce do 25 let.
 
Zástupci Asociace Český skokový pohár i pro letošní sezonu naplánovali živé přenosy ze všech Velkých cen ČSP. Zkrácené záznamy finálových klání vysílá pravidelně Česká televize na programu ČT Sport. Další podrobnosti o Českém skokovém poháru najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz.
 
Foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE