reklama 11D

Další změny v jezdeckém kalendáři: CSIO Zduchovice i ČSP v Hradištku

ikonka

Jezdecký kalendář zaznamenal další dvě významné změny. CSIO Zduchovice nakonec proběhne v polovině srpna. Týden před tím se uskuteční Český skokový pohár v Hradištku, který se měl konat až v druhé půlce měsíce. Tam je však nyní CSIO Praha v Chuchli.
08.07.2020 08:37  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Mezinárodní závody CSIO Zduchovice pro děti, juniory a mladé jezdce se nakonec uskuteční od 12. do 16. srpna. Poháry národů jsou naplánované na pátek, Velké ceny pak na neděli. Ve stejném termínu probíhá také Český skokový pohár v Opavě Kateřinkách.
 
Domácí parkurová extraliga se dočkala v těchto dnech také jedné změny v kalendáři. Hradištko ustupuje z termínové kolize s nově zařazenými mezinárodními závody CSIO3* a CSIYH1* v Chuchle Areně Praha. To se koná od 19. do 23. srpna. Kolizi s Chuchlí se však Hradištko stejně nevyhne, neboť od 6. do 9. srpna pro změnu probíhá na pražském kolbišti mistrovství České republiky dětí a juniorů v parkurovém skákání. 
 
„Rozhodli jsme se změnit termín Českého skokového poháru v Hradištku kvůli CSIO Praha. Sice se budeme pro změnu křížit s mistrovstvím dětí a juniorů, ale toto řešení je pro nás schůdnější. Juniorské soutěže se pojedou současně jako otevřené. V termínu 7. až 9. srpna jsme původně měli v kalendáři další díl naší série Champions Tour, jejíž soutěže proběhnou i v rámci pohárového mítinku,“ prozradil Petr Půlpán. 
 
Český skokový pohár tak bude nyní pokračovat v druhé polce července v Martinicích a v Praze – Velké Chuchli. Na přelomu prázdninových měsíců se koná dvojkolo v Equine Sport Centru Olomouc, kde se v pátek pojede Velká cena Brna a v neděli Velká cena Olomouce. Jen týden poté se bude skákat v Hradištku a další víkend se dění přesune do Opavy – Kateřinek. Mezi Opavou a finálovými Hořovicemi bude měsíční pauza. 
 
Pro mnohé jezdce a koně o žádnou pauzu ve skutečnosti nepůjde, neboť bude vyplněna trojicí velkých mezinárodních závodů. V půlce srpna vše odstartuje již zmíněné CSIO Ch, J, YR Zduchovice, na to naváže CSIO3* Praha a následovat bude v závěsu CSI3*-W Olomouc.
 
Ilustrační foto Zenon Kisza / ČSP



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE