reklama 11D

ČSP Velká cena Ostravy zrušena. Přes noc spadlo přes 40 milimetrů vody

ikonka

Stejně jako musela být před dvěma týdny první letošní Velká cena Českého skokového poháru v Litomyšli, neproběhne ani třetí závod v Ostravě. Ten měl začít v pátek, ale přes noc napršelo tolik vody, že je kolbiště zcela nezpůsobilé. Navíc stále prší.
19.06.2020 07:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Domácí parkurová extraliga se i přes pandemii koronaviru Covid-19 dokázala po nuceném odložení startu sezony vzkřísit, ale plány pořadatelů těchto oblíbených závodů pro změnu hatí počasí. 
 
Nejprve musel být předčasně ukončen úvodní mítink v Suché u Litomyšle, ale odnesla to jen finálová neděle 7. června. Týden poté se konala při častých bouřkách Velká cena Zduchovic. Další těžká rána pro zástupce Asociace Český skokový pohár přišla v pátek 19. června, kdy měl odstartovat třídenní program Velké ceny Ostravy. 
 

 
„Ještě ve čtvrtek travnaté kolbiště bylo v perfektní kondici. Bohužel v noci na pátek spadlo přes 40 milimetrů srážek a stále prší. Dnes i zítra by mělo napršet kolem 25 milimetrů. Vzhledem k tomu, že již nyní je půda zcela nasycena, není možné, aby soutěže mohly bezpečně proběhnout,“ říka event manažer Českého skokového poháru, Aleš Suchánek.
 

PSALI JSME: Pavel Hudeček: V Ostravě teď svítí slunce, tráva je ve skvělé kondici

 
V roce 2020 mělo v rámci Českého skokového poháru proběhnout celkem jedenáct závodů. Po Litomyšli, Zduchovicích a Ostravě bude následovat další mítink s travnatou plochou ve Frenštát pod Radhoštěm a v půlce července se parkuroví jezdci vydají do Resortu Equitana v Martinicích na Příbramsku. 
 
Do své druhé poloviny vstoupí seriál v Chuchle Areně Praha, pokračovat bude v Olomouci, kde se koná i Velká cena Brna, následují Opava, Hradištko a Hořovice, kde vše v neděli vyvrcholí finálovými soutěžemi. Další podrobnosti o Českém skokovém poháru najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE