reklama 11D

Maher a Explosion W dobyli Prahu. Famózně ovládli Super Grand Prix

ikonka

Ben Maher na desetiletém ryzákovi Explosion W se stali první a zatím jedinou dvojicí v historii Super Grand Prix, která ani v jednom kole nechybovala. Brit slavil zasloužené vítězství před Irem Darraghem Kennym a Švýcarem Martinem Fuchsem.
24.11.2019 07:59  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 

 

Na Prague Playoffs přijížděli jako vítězové Global Champions Tour 2019. A v pražské O2 areně Brit Ben Maher s ryzákem Explosionem W dokázali, proč byli bezkonkurenčními vládci letošního ročníku prestižní parkurové série.

K celoročnímu titulu přidali vítězství v sobotní Longines GCT Super Grand Prix, a to ve velkém stylu. Stali se totiž první dvojicí v krátké historii tohoto klání, která přešla obě kola čistě.

A jelikož Maher dokončil s nulou i páteční semifinále Super Cupu, v němž jeho London Knights nakonec vypadli, neviděla Praha Explosiona ani jednou chybovat.

V prvním kole Super Grand Prix se zrodily čtyři čisté jízdy, ve druhém kole se však dlouho marně čekalo na další bezchybný výkon.

Maher vjížděl do O2 areny jako poslední ze všech s maximálním tlakem se vypořádal na výbornou. Explosion přeskákal za obrovských ovací celý kurs, časomíra se zastavila na hodnotě 68,69 setin vteřiny. 

Druhou příčku získal s dvěma trestnými body Ir Darragh Kenny a na pódium se dostal i Švýcar Martin Fuchs. Člen Pražských lvů Niels Bruynseels obsadil s šestnácti trestnými body čtrnácté místo.
 





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE