reklama 11C

Zvára a Svobodová sahali v O2 areně po vítězství v CSI2*. Chybělo málo

ikonka

Nechybělo mnoho a slyšeli bychom v pražské O2 areně podruhé českou hymnu. Při sobotní soutěži CSI2* nebyli daleko od vítězství hned dva čeští jezdci. Tereza Svobodová však ztratila 0,04 sekundy, Ondřej Zvára s nejlepším časem jedenkrát chyboval.
23.11.2019 12:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Sobotní úvodní soutěží při Global Champions Prague PlayOffs 2019 v O2 areně byl parkur CSI2* s výškou překážek 135 centimetrů, který se jel tentokrát na rozeskakování. Do něho postoupilo celkem 16 dvojic, z toho také šest českých. 
 
Na páteční bezchybné jízdy se podařilo navázat Michaele Refkové s Grace Federicou, Nikole Bielikové s valachem G-Star SL, Ondřeji Zvárovi, který tentokrát absolvoval základní kolo bezchybně s dvanáctiletým Quimerem M, i juniorce Anně Helebrantové, tentokrát s Chacvarem. Stejně tak nechybovala v základní části parkuru ani úřadující mistryně ČR žen Vladislava Fenclová s desetiletou Picobellou a několikanásobná účastnice mistrovství Evropy Tereza Svobodová s Britanií. 
 
Nejlepší český výkon se nakonec podařil právě Tereze Svobodové s klisnou Britanií, když skončila na druhé příčce. Od vítězství ji dělily pouze čtyři setiny vteřiny. O takto malý kousek byla rychlejší Rakušanka Josefina Goess-Saurau. Z vítězství se radovala časem 33,23 vteřiny a podařilo se jí tak v sedle Cassija 2 navázat na páteční třetí pozici. Na dekorování ji doprovodila na třetí příčce Američanka Isabella Russekoff s Diamantem Des Biez. 
 
Jednomu jedinému jezdci se podařilo překonat vítězný čas, když dokončil za 32,40 vteřin. Ondřej Zvára s Quimerem M bohužel jednou chyboval na předposledním skoku, což ho připravilo o vítězství a zařadilo až za devítku bezchybných. Z české ekipy dosáhly na nulu v rozeskakování ještě dvě jezdkyně: Osmá Nikola Bieliková s valachem G-Star SL a Anna Helebrantová s desetiletým Chacvarem. 
 
Veškeré informace o Global Champions Prague PlayOffs naleznete na webu www.pragueplayoffs.com. Vstupenky jsou k zakoupení i přímo u vstupu do O2 areny.
 
Foto Kateřina Návojová




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE