reklama 11B

Maher to dokázal! Šampion GCT zvítězil i v pražské Super Grand Prix

ikonka

Senzační sezonu má za sebou Brit Ben Maher. V letošním roce nasbíral nejvíce bodů v Longines Global Champions Tour a kvalifikoval se také do pražské Super Grand Prix. V té si v sedle svého valacha Explosion dojel i pro vítězství v Super Grand Prix.
24.11.2019 00:32  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12D


Jedním z vrcholů galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2019 byla dvoukolová Super Grand Prix, v níž se představilo 18 vítězů jednotlivých Velkých cen.
 
V prvním kole se podařilo celkem čtyřem dvojicím absolvovat parkur bez trestných bodů. Nejrychlejší z nich byl Ben Maher s desetiletým valachem Explosion W, který tak měl výhodu, že startoval v druhém kole až jako poslední. Pořadí z prvního kola totiž hrálo roli pro startovní pozici v kole druhém. 

Společně s ním si nulu v prvním kole připsali Julien Epaillard s hřebcem Virtuose Champeix, Daniel Deusser s hřebcem Scuderia 1918 Tobago Z a také Dani G. Waldman s Casperem 213. Smolný bod za čas inkasoval Darragh Kenny s hřebcem Balou du Reventon.

Ben Maher nakonec velmi těžil právě z poslední startovní pozice v druhém kole, když znal výsledky svých soupeřů. V případě rovnosti bodů rozhodoval čas druhého kola. 

Ben Maher však věděl, že nemusí až tolik spěchat. Nikomu z bezchybných z prvního kola se totiž nepodařilo na jízdu bez trestných bodů navázat. Potřeboval tak zajet bezchybně. A to se mu podařilo. Do té doby vedoucího Ira Darragha Kennyho odsunul na druhé místo. 

I on s hřebcem Balou de Reventon ani jednou nechyboval, v obou částech soutěže však inkasoval po jednom trestném bodu za čas. Nejlepší trio uzavřel Martin Fuchs. Tento švýcarský zástupce s valachem Clooney 51 v prvním kole chyboval, to druhé dokončil bezchybně a v suverénně nejlepším čase.

Veškeré informace o Global Champions Prague PlayOffs naleznete na webu www.pragueplayoffs.com. Vstupenky jsou k zakoupení i přímo u vstupu do O2 areny.
 
Foto Kateřina Návojová





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE