reklama 11C

Lyon zahájí halový Světový pohár čtyřspřeží. Obhájcem titulu je Exell

ikonka

Během posledního říjnového víkendu odstartuje v Lyonu halový Světový pohár čtyřspřeží. Celkem čeká jezdce umístěné na špičce žebříčku série World Cup šest kvalifikačních kol. Vrcholem bude finále, jež hostí Lipsko. Titul obhajuje Boyd Exell.
25.10.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Třetí disciplínou, v níž se jezdí halový Světový pohár, je spřežení. Přesněji čtyřspřeží. Kalendář sezony 2021/2022 v tomto případě poměrně významně ovlivnil Covid-19.  Z původně avizovaných devíti kvalifikačních kol byla tři zrušena. 
 
Série odstartuje ve dnech 27. – 31. říjen v Lyonu ve Francii. O další body se pojede až koncem listopadu ve Stockholmu, protože dva listopadové mítinky, v Maastrichtu a Stuttgartu, se nakonec konat nebudou.
 
V prosinci byl zrušen mítink v Budapešti, a tak vyrazí vozatajská špička do Ženevy, Londýna a Mechelenu. Po lednové přestávce se pak pojede poslední kvalifikační kolo, a to 3. – 6. února v Bordeaux. Finále se spolu s parkurovým a drezurním vrcholem odehraje začátkem dubna v Lipsku.
 
Obhájcem titulu ze sezony 2019/2020 je Australan Boyd Exell, který se představí hned v úvodu série v Lyonu. Proti němu se postaví čtyři soupeři, kteří budou chtít bodovat. Jsou to Nizozemec Koos de Ronde, Němka Mareike Harm a Belgičani Glenn Geerts a Dries Degrieck. Na divokou kartu pak pojedou Jerome Voutaz ze Švýcarska a domácí Benjamin Aillaud. 
 

Termíny Světového pohár FEI čtyřspřeží – 2021/2022

Lyon (FRA) – 27. – 31. října 2021
Stockholm (SWE) – 25. – 28. listopadu 2021
Ženeva (SUI) – 9. -12. prosince 2021
Londýn (GBR) – 14. – 20. prosince 2021
Mechelen (BEL) – 26. – 30. prosince 2021
Bordeaux (FRA) – 3. – 6. února 2022
Lipsko (GER) – 6. – 10. dubna 2022 – FINÁLE
 
Foto Thomas Reiner / FEI



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE