reklama 11D

Luhmühlen ožívá mistrovstvím Evropy. České barvy bude hájit Opravilová

ikonka

Ve středu 28. srpna bude slavnostně zahájeno mistrovství Evropy ve všestrannosti 2019. Hostí ho prověřené závodiště v německém Luhmühlenu. Obhájkyní zlata z posledního šampionátu je Ingrid Klimke. V českých barvách pojede Eliška Opravilová.
27.08.2019 12:41  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Mezinárodním vrcholem sezony pro jezdce military je mistroství Evropy. To se koná po dvou letech, v roce 2018 totiž proběhly Světové jezdecký hry. Šampionát hostí Luhmühlen v Německu od 29. srpna do 1. září. 
 
Na soupiskách startujících je řada špičkových světových jezdců. Obhajovat zlato bude na domácí půdě Ingrid Klimke, jež získala v roce 2017 titul v polské Strzegomi. Má dokonce stejného koně, tedy valacha Hale Boba OLD. Stále ještě úřadujícím vicemistrem je její krajan Michael Jung, ten bude sedlat hnědáka fischerChipmunka FRH. Bronzová medailistka Britka Nicola Wilson na startu bude chybět.
 
V klání týmů se při posledním mistrovství dařilo nejvíc právě Britům. Druzí byli Švédi před třetími Iry. Němci tehdy, ačkoliv patří k nejsilnějším zemím světa, dojeli na desátém místě, protože kromě Klimke a Junga, další dvojice soutěž nedokončily. 
 
Česká republika bude mít také své želízko v ohni. V Luhmühlenu se představí Eliška Opravilová v tandemu s belgickým valachem Dunkasem A.
 
Ve čtvrtek a v pátek se pojedou drezury, kros přinese program v sobotu 31. srpna a o titulech pro další dva roky rozhodne nedělní parkur.
 

Výsledky můžete sledovat ZDE

Foto: archiv Elišky Opravilové / Daniel Tarka





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE