reklama 11A

Finále Zlaté podkovy: Eliška Orctová pojede v Humpolci o hattrick

ikonka

V pátek 23. srpna začne v Humpolci tradiční finálové klání nejstaršího české jezdeckého seriálu Zlaté podkovy v soutěžích spřežení a všestrannosti. Ta zažívá letos neuvěřitelný čtyřiapadesátý ročník. Podívejme se, kdo se vrací do Humpolce k obhajobě.
21.08.2019 12:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Všestrannost a spřežení, to jsou dvě disciplíny, které po mnoho desítek let spojuje seriál Zlaté podkovy. Po kvalifikačních kolech, jež se konala už od září minulého roku, se účastníci sejdou k finále na tradičním místě – závodišti v Humpolci.
 
V pátek 23. srpna se jezdci představí v drezurním obdélníku. Drezurní zkouška čeká závodníky v obou odvětvích. O den později přijde na řadu atraktivní vozatajský maraton a v podání jezdců všestrannosti to bude kros. Nedělní jízdy mezi kužely respektive skoková zkouška pak rozhodnout o držitelích letošních trofejí.
 
Ve Zlaté podkově ve všestrannosti nastoupí k obhajobě Eliška Orctová v sedle bělouše Bonuse. Letos jede o hattrick, protože vyhrála nejen loni, ale i v roce 2017. Konkurovat jí budou Jiří Maxera, Michal Slezák, Radko Heidenreich ml., Radim Toman nebo Michaela Balounová.
 
O úroveň nižší obtížnost čeká na finalisty Stříbrné podkovy. Na startu bude chybět loňský vítěz, a tak se dveře otvírají dalším jezdcům. Přihlášeni jsou Jan Holec, Roman Zvěřina, Jiří Maxera či Alžběta Vyštajnová.
 
Ve vozatajských soutěžích bude vítězství obhajovat Václav Coufalík v soutěži dvojspřeží. Snadné to mít nebude, postaví se mu Josef Drábek, David Haitl, Lubomír Hlavenka, Vladimír Moudrý nebo Libor Kurka. 
 
Mezi sportovci v kategorii singlů budou Karel Nývlt, Libor Kurka, Kateřina Neumannová, Bořek Stehno a David Haitl. Celkem pět spřežení absolvuje soutěž čtyřspřeží. Do Humpolce mají namířeno Zdeněk Jirásek, Petr Novák, Jaroslav Juráň a dvakrát bude zapřahat Petr Vlašic. Vypsaná je i soutěž pony. V ní jsou pouze dva přihlášení sportovci, a to Monika Pospíšilová a Erik Zuvač.
 

Výsledky z finále Zlaté podkovy najdete ZDE

 

Web seriálu je v tomto odkazu

 

Foto: Jiří Bělohlav



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE