reklama 11D

Češi na stupních vítězů při CNC Strzegom. Opravilová dokončila CCI4*

ikonka

Početná česká ekipa zahájila letošní sezonu 2019 v polské Strzegomi při jarních závodech ve všestrannosti. Češi se postavili na příčky vítězů národních soutěží, nechyběli ale ani v těch nejnáročnějších mezinárodních soutěžích CCI…
08.04.2019 08:09  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Náročnou soutěž CCI4* dokončila jako jediná v českých barvách Eliška Opravilová. Jezdkyně v sedle Dunkase A zajela drezuru na průběžnou 11. příčku s penalizací 36,70 body, ze které ji ale následující den sesadil kros. Tam česká reprezentantka připsala dalších 28 bodů. V závěrečném parkuru doplnila dalších 20,4 bodů a s konečným skóre 85,10 bodů brala 26. příčku výsledkové listiny.

I další mezinárodní soutěž, CCI3*, dokončila jen jedna česká dvojice. Jednalo se o Elišku Orctovou v sedle Bonuse 1, která obsadila konečnou 25. příčku s penalizací 60 bodů. Této dvojici se nevydařila především drezura, kde s 40,8 bodu skončila až na průběžném 37. místě. Naopak parkur zajela jen za 3,6 bodů a tento výsledek stačil na průběžnou 16. příčku.

V elitní desítce konečné výsledkové listiny dokončila soutěž CCI2* Veronika Příhodová v sedle Expresso-EV. Tato dvojice počítala po závěrečném parkuru 34 bodů, což stačilo na konečné 9. místo.
 

ČTĚTE TAKÉ: Do Pardubic v dubnu na spřežení, všestrannost, ale také psí závody
 

Z nejlepšího umístění v rámci mezinárodních soutěží se radoval Miloslav Příhoda, a to v CCI1*. Český reprezentant se v této zkoušce představil spolu s koněm Eldorado, s nímž vybojoval konečnou 8. příčku. Této dvojici sedla nejvíce poslední část soutěže, kterou byl kros, kde si dojela pro průběžné 2. místo.

Čeští jezdci se prosadili až na stupně vítězů v národních soutěžích. CNC1* se vydařilo pod českou trikolorou nejvíce Alžbětě Vyštajnové, která spolu s Elzarem s 32,2 body získala konečné stříbro. V dalších národních soutěží CNC L a CNC LL brali Češi bronzové příčky. V první zmíněné soutěži se na 3. příčku postavil Miloslav Příhoda s koněm Rival-Di-Co s 30,6 body. Pro bronz v CNC LL si dojela Miroslav Trunda spolu s Good Gemini Z za 30,8 bodů.

 

Výsledkové listiny najdete POD TÍMTO ODKAZEM

Foto: FB Elišky Opravilové / Daniel Tarka





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE