reklama 11A

London Knights vyhráli Super Cup GCL v Praze. Na soupeře měli náskok

ikonka

Velkým finále týmového Super Cupu Global Champions League vyvrcholil třetí ročník galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Ve dvoukolové soutěži s výrazným náskokem na soupeře zvítězili členové družstva London Knights.
21.11.2021 21:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
V nedělním Super Cupu při Global Champions League startovalo v pražské O2 areně před zaplněnými tribunami šest nejlepších celků z pátečního semifinále. 
 
V náročné dvoukolové zkoušce s výškou překážek 160 centimetrů přicházelo větší množství chyb především v první části soutěže. Nejlépe se s oběma kurzy parkurů popasovali členové London Knights, když si na konto připsali jen sedm trestných bodů z úvodního kola. 
 
S pěti trestnými body absolvoval soutěž Olivier Philippaerts s hřebcem Le Blue Diamond v´t Ruytershof. Po jednom trestném bodě za čas zapsala Emily Moffitt s valachem Winning Good, stejně jako Nicola Philippaerts s klisnou Katanga vh Dingeshof. Celé trio pak předvedlo suverénní výkony v druhém kole, kdy již na bodové konto nepřibyla žádná penalizace. 
 
Druzí skončili jezdci týmu Paris Panthers, kteří inkasovali v prvním kole deset trestných bodů a v druhém osm. Největší oporou týmu byl Gregory Wathelet s hřebcem Nevados, jenž inkasoval nejprve jeden trestný bod za překročení času a poté jednou chyboval. 
 
Darragh Kenny s hřebcem VDL Cartello zapsal napoprvé čtyři trestné body za jednu chybu a v závěru dovezl do cíle nulu. Zlepšení zaznamenal i Harrie Smolders s valachem Monaco, když do týmové tabulky připsal pět a čtyři trestné body.
 
Na pódium nakonec vystoupali také Berlin Eagles. Ti v napínavém souboji porazili o jeden jediný trestný bod Madrin in Motion. Christian Kukuk s valachem Checher, Ludger Beerbaum s klisnou Mila a Philipp Weishaupt na valachovi Coby nasbírali celkem 22 trestných bodů.
 
GCL Super Cup uzavřel třetí ročník galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs, ale po závěrečném dekorování pořadatelé oznámili, že se tato událost, o níž se v jezdeckém světě hovoří pouze v superlativech, do libeňské O2 areny vrátí i příští rok, a to ve dnech 17. až 20. listopadu. 
 
Foto: Kateřina Návojová
 
 



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE