reklama 11B

Lepší známky mi dát nemohli, shrnuje Trunda drezuru při MS v Pratoni

ikonka

Mistrovství světa ve všestrannosti v italském Pratoni del Vivaro je z určitého pohledu mnohem náročnější než loňské olympijské hry. Jedním z těch, kteří mohou srovnávat, je český reprezentant Miroslav Trunda. Ten má za sebou již drezurní zkoušku.
15.09.2022 21:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
V italském Pratoni del Vivaro odstartovalo ve čtvrtek 15. září mistrovství světa ve všestrannosti. První den absolvoval drezurní zkoušku Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke. Od rozhodčích obdržel 56,79 %, resp. 43,2 bodů. 
 
„Jak jsem již avizoval před odjezdem na šampionát, budu rád, když se mi podaří ve všech disciplínách splnit takzvaný MER, tedy minimální kvalifikační požadavky. To se mi dnes splnilo, tak jsem rád,“ konstatoval Trunda v úvodu rozhovoru pro EquiRadio s odkazem na další dlouhodobý cíl, kterým by měly být kvalifikace na olympijské hry v Paříži 2024. 
 
„Na úplném začátku úlohy, což byl vjezd, zastavení a klusová část, mi chodila klisna velmi dobře. Měli jsme tam kolem 68 až 70 procent. Do té části, než jsme začali cválat. Přeskoky na diagonále se mi vůbec nepovedly, ty dva přeskoky po překroku už skočila normálně a konec jsme už docválali. V té konkurenci, která tady je, mi rozhodčí nemohli dát lepší známky, takže jsem spokojen,“ shrnul ve stručnosti první ze tří částí náročného závodu, po níž je na 42. řádku průběžné výsledkové listiny.
 
Po odjetí poloviny startovního pole jsou na prvních čtyřech místech hned tři Britky. Vede Laura Collet s valachem London 52 před Yasmin Ingham v sedle valacha Banzai du Loir. Rosalind Canter ve dvojici s valachem Lordships Graffalo je aktuálně čtvrtá za Monicou Spencer s Artistem reprezentující Nový Zéland. Nejlépe umístěným mužem je pátý William Coleman na valachovi Off The Record.
 
Druhá polovina účastníků nastoupí do drezury v pátek. Jako sedmdesátý v pořadí bude Miloslav Příhoda s Ferreolusem Lat, jenž by měl odstartovat ve 14:16 hodin.
 
Foto: Adéla Svobodová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE