reklama 11A

Vrchol sezony 2022 ve všestrannosti. Farma Borová hostí CCI, MČR a KMK

ikonka

Od čtvrtka 8. září probíhají v Borové u Chvalšin na Českokrumlovsku mezinárodní závody CCI ve všestrannosti, jejichž součástí jsou také soutěže Kritéria mladých koní a v neposlední řadě mistrovství České republiky. Nechybí tam tři čeští olympionici.
08.09.2022 22:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Do jihočeské Borové se sjelo bezmála 180 koní s jezdci, kteří reprezentují jedenáct zemí světa. Vedle zástupců České republiky se mezinárodních závodů ve všestrannosti účastní reprezentanti Číny, Indie, Itálie, Maďarska, Německa, Nizozemska, Norska, Rakouska, Švédska a Švýcarska.
 
První soutěžní den byl ve znamení drezurních zkoušek Kritéria mladých koní, soutěží Z, ZL, ale také mezinárodní kategorie CCI2*-S.
 
Ve finále KMK čtyřletých koní se ujala vedení klisna Ariana Devries 7 s Gabrielou Adamcovou, jejíž skóre je 8,7 bodů. Druhý je se 7,9 body valach Moony Rain pod vedením Miloslava Příhody a třetí příčku zaujala se 7,7 body klisna Diwa v sedle s Marií Smolíkovou. 
 
Kategorii pětiletých koní vede po drezuře s 8,7 body klisna Complication s Jaroslavem Hatlou. Další z českých olympioniků Miloslav Příhoda byl i v této soutěži druhý, a to pro změnu s hřebcem Quiraldikem. Ten obdržel známku 8,2. Jen o desetinu méně má třetí umístěný valach Portáš s Petrem Vančurou. 
 
A v nejlepší trojici byl Miloslav Příhoda i v soutěži pro šestileté koně. Jeho svěřenec Obora´s Guitar Gangster se ujal s 8,8 body vedení před druhým Sirem Conefly, jehož jezdcem je třetí z novodobých českých olympioniků Miroslav Trunda. Hned za ním je s 8,2 body Patrik Sukdolák startující na klisně Quidě 1, jejíž bodové hodnocení je 8,2.
 
A není žádným překvapením, že i v soutěži CCI2*-S jsou po drezuře mezi nejlepšími již zmiňovaní čeští reprezentanti, kteří se v minulosti zúčastnili olympijských her. Miloslav Příhoda je s Obora´s Guitar Gangsterem čtvrtý s rovnými 30 body. Šestý řádek průběžné výsledkové listiny obsadil po drezurní zkoušce Miroslav Trunda na valachovi Sir Conefly. Rozhodčí jej ohodnotili 31,4 body. Do první desítky se Příhoda vešel ještě s hřebcem Lucky Boyem-S, když se s 32,5 body zařadil na deváté místo. 
 
Soutěž CCI2*-S vede po prvním dni Willemina Van Der Goes-Petter z Nizozemska na valachovi Lancelotovi, a to s 29 body. Pod třicet bodů se vešly ještě další dvě umístěné jezdkyně z Rakouska – Petra Radner a Verena Laber s koňmi Variety a Con Casiro. 
 
V pátek pokračují závody drezurními zkouškami. Sobotní kros a nedělní parkury bude možné sledovat živě na EquiTV.cz.
 
Foto: Marcel Runštuk



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE