reklama 11B

Smolíková je novou mistryní ČR ve všestrannosti. Trunda skončil druhý

ikonka

Seniorské mistrovství ČR ve všestrannosti 2022 ovládla Marie Smolíková v sedle klisny Hanah. O více jak pět bodů předstihla olympionika Miroslava Trundu s Manorem, který tak skončil druhý. Třetí se umístila Adéla Císařová s valachem Baloo the Bear.
11.09.2022 13:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Na zatím největší úspěch ve své kariéře dosáhla v Borové u Chvalšin na Českokrumlovsku Marie Smolíková na čtrnáctileté klisně Hanah. Podařilo se jí totiž vyhrát mistrovství České republiky ve všestrannosti mezi seniory. 
 
Smolíková byla po drezuře osmá, ale sobotní kros jí vyšel naprosto skvěle. Předvedla v něm nejlepší výkon ze všech a ujala se vedení o čtyři a půl bodu před Miroslavem Trundou s Manorem. Zde je potřeba se omluvit za chybné informace ze sobotního článku, který jsme zpracovávali ještě v průběhu soutěžního dne podle on-line výsledků. Ty však nebyly správné, jelikož v danou chvíli zahrnovaly pouze dvojice startující jak v mistrovském klání, tak v mezinárodní soutěži CCI3*-S.
 
V nedělní skokové zkoušce absolvovala Marie Smolíková s Hanah všechny překážky bezchybně a zapisovala pouze 0,8 trestného bodu za čas, v součtu tak měla 42,4 bodů. Podobně na tom byl Miroslav Trunda, jenž s Manorem inkasoval 1,6 bodu a jeho skóre bylo 47,7. 
 
Z bronzové medaile se mohla radovat Adéla Císařová na valachovi Baloo the Bear. Ta předvedla v drezuře sedmý nejlepší výkon, po krosu však byla již třetí a na pořadí se nic nezměnilo ani po parkuru, na kterém udělala jednu chybu. Její konečný výsledek byl 56,3 bodů. 
 

Čtěte také: Vymyslela si hloupou přezdívku. Dnes mistryni světa nikdo jinak nezná

 
Nejnáročnější mezinárodní soutěž CCI3*-S ovládla Němka Anika Möritz s klisnou Jamirou, jež v součtu posbírala 36,2 bodů. Na druhého Pietra Grandise z Itálie v sedle klisny Scuderia 1918 Future měla tak poměrně velký náskok, neboť ten má ve výsledkové listině zapsaných celkem 45 bodů. Třetí příčka patřila již zmíněnému Miroslavu Trundovi s Manorem, čtvrtá byla Rakouská dvojice Amy Rose Frühwirt a Cassius P, na páté příčce pak figuruje Adéla Císařová s Chestertonem. 
 
Mistrem České republiky v kategorii jezdců do 25 let se stal nedávný účastník evropského šampionátu Matěj Sukdolák. Do Borové si s sebou vzal valacha Figara 7, s nímž skončil v drezuře až čtvrtý po zisku 34 bodů. Po terénní zkoušce však již vedl, neboť měl jen drobnou penalizaci 2,4 body za čas. V neděli na parkurovém kolbišti nechyboval, byť mu časomíra přidělila 0,4 bodu za pomalejší jízdu. Vítězem by se však stal i v případě, že by jednou chyboval. 
 
Stříbrnou příčku vybojovala Anežka Lexová s klisnou Bueno Vistou, jejíž finální výsledek byl 44,4 bodů, z nichž čtyři zapisovala poslední soutěžení den. V krosu nechybovala, stejně jako Kristýna Kačírková na valachovi Diadémovi 2, která po drezuře vedla. Za čas při terénní jízdě obdržela 8,4 bodů, a proto se zařadila za Matěje Sukdoláka. Dvě shození parkurových překážek jí však v úplném závěru připravila o jednu pozici, ale i bronzová medaile je velkým úspěchem. 
 
Foto: Marcel Runštuk a Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE