reklama 11D

Laura Najmanová o začátcích v sedle: Sestra pro mě byla velkým vzorem

ikonka

Parkurová reprezentantka Laura Najmanová vstupuje v sezoně 2021 do kategorie juniorů. V rozhovoru vzpomíná na své jezdecké začátky a přiznává, že ke koním se dostala v podstatě díky své sestře Sofii, na jejíž tréninky se chodila pravidelně dívat.
03.05.2021 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Zkrácená sezona 2020 byla pro parkurovou jezdkyni Lauru Najmanovou velmi úspěšným rokem. S dětskou kategorií se rozloučila svou první stočtyřicítkou a řadou velmi cenných úspěchů. Povídali jsme si o tom, jak vzpomíná na své jezdecké začátky s poníky.
 
Kdy jste se poprvé setkala s koňmi?
 
Asi poprvé jsem se setkala s koníky, když jsem se jela podívat na trénink mojí ségry do Stáje Dick Lipí. Později jsem sem začala jezdit na ségru koukat pravidelně a někdy si i lehce zajezdit.
 
Jaké byly vaše jezdecké začátky? Co vám šlo a co naopak dělalo potíž?
 
Začátky byly super. Viděla jsme velký vzor v mojí ségře, a proto jsem na svých ponících trénovala, co nejvíc to šlo. Měla jsem na úplném začátku trochu strach ze skákání, ale to všechno rychle přešlo.
 

ČTĚTE TAKÉ: L. Najmanová: Koně jsem dědila po sestře. La Frei je první opravdu můj

 

Vzpomenete si ještě na svoje první závody?
 
Pamatuji si, že první závody jsem jela v Opřeticích na mém poníkovi Havránkovi. Byla to soutěž na styl a dojela jsem čistě. Jestli si dobře pamatuji, tak jsem se umístila na třetím místě.
 
Kdo vás v začátcích nejvíce naučil?
 
Moje trenérka Kačka Vašáková, ta mě naučila opravdu hodně.
 
Utkvěl nám v paměti nějaký nezapomenutelný zážitek?
 
S poníky jsem prožívala zážitky každý den. Když se mnou na trénincích mlátili o zem, nebo když můj první poník táhl mého taťku po silnici a poté utekl do pole při Zkouškách základního výcviku. Těch zážitků je doopravdy nespočet.
 
Máte nějaký jezdecký vzor?
 
Úplně přímo jezdecký vzor nemám, ale moje ségra je pro mě určitě vzor a mezi dospělými je pro mě vzor každý, který se dobře chová ke koním a i tak má dobré výsledky.
 
Foto se svolením Laury Najmanové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE