reklama 11B

Josef Malinovský: Jezdecký festival odložit nebylo možné. Zrušení bolí

ikonka

Sedmý ročník Jezdeckého festivalu neproběhne, stejně jako celá řada dalších mítinků. „Že nás zrušení akcí nad sto lidí zastihlo sotva deset dní před akcí, je hodně bolestivé, ale za týden by to bylo ještě horší,“ říká pořadatel Josef Malinovský.
11.03.2020 13:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Již příští týden se měl konat v Královicích u Slaného sedmý Jezdecký festival, jehož součástí mělo být i finále Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. Nestane se tak z již všeobecně známých důvodů. Kvůli šíření koronaviru se dočasně nesmějí konat žádné veřejné akce s účastí 100 a více osob. 
 
„Do poslední chvíle jsme doufali, že k něčemu takovému nedojde. Několikrát jsme dokonce avizovali, že přípravy pokračují podle plánu, jelikož se již více jak před týdnem začaly šířit fámy, že chceme Jezdecký festival zrušit, což nebyla pravda. – Naopak jsme byli rozhodnuti akci uspořádat, pokud to jen trochu bude možné. Omezení na sto osob však neumožňuje realizaci závodů ani bez diváků, pro které bychom měli k dispozici živý internetový přenos. Uvedený limit dosáhnou hravě i samotní účastníci a není v našich silách garantovat, že se v areálu nesejde v jeden okamžik více lidí,“ říká hlavní organizátor akce Josef Malinovský.
 

PSALI JSME: Machek: Zrušit Rudolfův pohár bylo těžké rozhodnutí. Hřebčín je zavřen

 
„Po všech stránkách je aktuální situace pro nás velmi bolestivá a ztráty budou velké. Obáváme se, že kompenzace ze strany státních institucí se nedočkáme, jelikož rozsah omezení je takových rozměrů, kdy se to do jisté míry dotkne každého. Organizátory akcí, které omezení potkalo až těsně před akcí, jako to je tomu v našem případě, to postihne nejvíce. – Měli jsme v podstatě již vše přichystané a některé investice jsou nenávratně zmařené. Zmínit mohu např. billboardové kampaně v Praze a okolí, trofeje a další ceny s uvedením termínu a místa pořádání akce. – Samozřejmě zcela souhlasíme s tím, že zdraví je na prvním místě. Na druhou stranu některá preventivní opatření mohou mít pro menší subjekty, mezi které se řadí i spolek Jezdecký klub Jezdci.cz, mohou být likvidační. – Jen díky tomu, že se na organizaci spolupodílí i další spřízněné společnosti máme šanci celou situaci nějak ustát. – Chtěl bych proto poděkovat všem partnerům a subdodavatelům, kteří přes zrušení akce stojí při nás a nabídli nám pomocnou ruku v podobě částečného a v pár případech i plného finančního plnění, event. v nulových stornopoplatcích. Nesmírně si toho ceníme,“ uvádí Josef Malinovský.
 
Mnoho potenciálních účastníků či diváků zasílalo organizátorům dotazy, zda by šlo Jezdecký festival posunout do jiného termínu. „Bohužel to možné není z vícero důvodů. Jezdecký festival uzavírá domácí halovou sezonu a doufejme, že se na přelomu března a dubna skutečně rozjede ta venkovní. Neumím si představit, že bychom např. v dubnu, či dokonce v květnu pořádali halové závody. Venkovní provedení má pak úplně jiný charakter, zejména u vozatajských soutěží. Navíc bychom šli zajisté do jiných termínových kolizí s pořadateli, kteří mají své tradiční termíny, což nechceme. V neposlední řadě si aktuálně nemůžeme dovolit financovat nové reklamní kampaně a bez výrazné účasti diváků ochotných zaplatit vstupné se akce jako je Jezdecký festival nedají uspořádat s vyváženým rozpočtem, natož s nějakým ziskem,“ dodává ředitel finálového mítinku Zimního jezdeckého poháru ČJF. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jak je to s rušením jezdeckých akcí? ČJF odpovídá na časté dotazy

 
Aktuálně pořadatelé řeší možnosti ohledně oficiálního vyhlášení pořadí seriálu po třetích kolech. Zda a v jaké formě proběhne, bude známé v nejbližších hodinách či dnech. Jedna z možností je, že by ceny byly předány v původním termínu akce přímo v Královickém dvoře, byť jen za přítomnosti oceněných a televizní kamery, která by vše zprostředkovala široké veřejnosti. O konečném stanovisku vás budeme neprodleně informovat.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE