reklama 11A

Vegrichtová: S Bernsteinem pojedeme do Královic na pohár i na festival

ikonka

Třetí parkurové kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace 2020 se uskuteční v neděli 8. března v Královicích. Účastnit se ho bude i vítězka úvodní kvalifikace tzv. „Velké túry“ seriálu Denisa Vegrichtová s plemenným hřebcem Bernsteinem.
04.03.2020 06:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Denisa Vegrichtová ovládla v sedle plemenného hřebce Bernsteina první kolo Velké túry Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace ve Zduchovicích. Druhé kolo sice vynechala, ale třetí zastávku tohoto seriálu si již ujít nenechá a chystá se nejen s Bernsteinem do Královic u Slaného dorazit. 
 
Na adresu zmíněného plemeníka nešetří chválou: „S Bernsteinem se pracuje dobře, na ježdění je jednoduchý a velmi dobře přiježděný, při skákání pak stačí lépe cválat.“ 
 
První březnový víkend bude mít Denisa Vegrichtová napilno. Ještě před Královicemi se v pátek chystá s mladými koňmi do Zduchovic u Kamýku nad Vltavou, kam jezdí velmi ráda. „Nejradši mám halu ve Zduchovicích, je světlá a prostorná, navíc to máme z domovské stáje kousek. V Královicích je také pěkná hala, ale je už znát, že je o něco menší. Dobře se závodí i v hale v Hradištku u Sadské, ale ta je zase pro změnu poměrně tmavá.“
 
Denisa Vegrichtová si pochvaluje, že rok od roku je zimní sezona v České republice čím dál pestřejší. „Halové závody mě baví, mohu je využívat i tréninkově. Navíc pokud koně výborně skáčou a mají chuť, tak proč si nezazávodit už takhle brzo,“ říká jezdkyně startující za Stáj Urban.
 
V březnu by do jezdeckého areálu v Královickém dvoře chtěla zavítat hned dvakrát. Pouhé dva týdny po dalším kvalifikačním mítinku Zimního poháru se tam uskuteční i velké finále celé série v rámci Jezdeckého festivalu. Ten spojuje závody v parkurovém skákání, v drezuře a spřežení. A právě Denisa Vegrichtová pravidelně při festivalu startovala v parkurových i drezurních soutěžích. Letos by ovšem tomu tak být nemělo, jelikož v drezuře jsou vypsané pouze klasické úlohy, zatímco v minulosti se jednalo o volné sestavy na hudbu. 
 
Jak sama říká, kür je pro ni v konkurenci drezurních jezdců jednodušší. Přemýšlí však o účasti i v dalších dnech Jezdeckého festivalu. „Lákavé je v pátek honební skákání, ale to zatím nevím, jestli se mi podaří zvládnout. Uvažuji však o tom, že když by šlo vše podle plánu, vzala bych na festival do nedělní Grand Prix Dennyho od Veroniky Bernhardové. Uvidíme, jak bude teď skákat v Královicích,“ upozorňuje jezdkyně na dalšího svého koňského svěřence, který je velmi talentovaný. 
 
Do Zimního poháru České jezdecké federace bodují vždy jezdci a vozatajové na prvním až desátém místě. Každý, kdo si připíše alespoň jeden bod, automaticky postupuje do finále seriálu. To se koná při již zmíněném festivalu v sobotu 21. března. Před tím má tento halový seriál na programu ještě tři závodní dny. Nejprve pokračuje v neděli 8. března skokovými soutěžemi v Královicích, následně se bude ještě skákat v sobotu 14. března v Tlumačově, kde budou bojovat o poslední body o den později i vozatajové. 
 
Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.
 
Foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE