reklama 11C

"Jeden týden bizarnější než druhý". Pozornost turfu teď míří do Irska

ikonka

Do dlouhého seznamu sportovních akcí zrušených kvůli koronaviru se o víkendu zařadil Dubai World Cup, nově přerušil sezonu Nový Zéland. Čísla z Velké Británie ukazují, že hlad diváků po dostihovém dění stoupá.
23.03.2020 12:33  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
Pro pravidelné diváky Branek, bodů, vteřin to byl poněkud nezvyklý moment. Hlavní sportovní relace České televize v neděli večer přinesla šot z Hong Kong Derby, které famózním finišem vyhrál domácí favorit Golden Sixty s žokejem Vincentem Ho. Závodiště Sha Tin je jedním z mála velkých světových sportovišť, kde i v době koronaviru nadále pokračuje sezona.
 
Řídnoucí nabídka akcí se projevuje na skladbě sportovního zpravodajství po celém světě. A souběžně s tím stoupá i hlad diváků po samotném sportu. Dostihy nejsou výjimkou. Poté, co o víkendu přišly zprávy o zrušení letošního Dubai World Cupu a přerušení provozu na Novém Zélandu, se pozornost diváků a sázkařů upírá o to více na země, kde ještě sezona pokračuje.
 
Na evropském kontinentu je to zejména Irsko, kde v pondělí na závodišti Naas začíná rovinová sezona za účasti velkých stájí včetně coolmorských hvězd trenéra Aidana O’Briena. "Žijeme ve zvláštní době, jeden týden je bizarnější než druhý. Restart irské rovinové sezony v Naasu se uprostřed veškeré globální nejistoty může zdát bezvýznamný, přesto má nemalou hodnotu," napsal v pondělí Racing Post.
 
 
Důkazem trvajícího diváckého zájmu jsou i čísla sledovanosti televize ITV4 ze sobotního mítinku v Thurles, na který se v jednu chvíli dívalo přes půl milionu diváků. Sázková společnost Betfair hlásila v rámci sedmi dostihů odpoledne celkový obrat přes 8 milionů liber.
 
"Čísla ukazují, že lidi teď dostihy zajímají a vyhledávají toto rozptýlení, které je pro ně připomínkou normálních časů," uvedl mluvčí Betfairu Barry Orr.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE