reklama 11D

Priorita jsou tříletí koně. Jockey Club zvažuje různé varianty sezony

ikonka

Jockey Club ČR připravuje několik variant, jak kvůli pandemii Covid-19 upravit dostihovou sezonu. O tom, jak velké změny se dotknou termínů a propozic, rozhodne hlavně datum zahájení sezony. Pozdější start než 1. června by si vyžádal větší zásahy.
18.03.2020 15:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12A
Pandemie viru Covid-19 zastavila dostihový provoz prakticky v celé Evropě. V době, kdy v řadě zemí včetně České republiky vládne nouzový stav a pandemie ještě nedosáhla vrcholu, lze momentálně jen stěží předvídat další vývoj. Jockey Club ČR, který prozatím zrušil první dva dostihové dny sezony 5. dubna v Praze a 11. dubna v Mostě, připravuje podle středečního stanoviska několik scénářů dalšího postupu.
 
"Jockey Club ČR se bude v první řadě snažit zajistit sezonu pro tříletý ročník a také bude v každém případě jednat s pořadateli o nahrazení zrušených dostihových dnů, například prodloužením sezony," uvedla dostihový autorita na svém webu.
 
Podle generálního sekretáře JC ČR Martiny Krejčí a předsedy rovinové komise Jaroslava Fabrise se nyní zvažují různé varianty, které budou předmětem jednání s dalšími aktéry dostihového provozu.
 

Čtěte více: Nejprve zrušila Velkou národní. Teď Anglie zastavuje veškeré dostihy

 
Už nyní je jasné, že dostihový provoz nejen v České republice čekají velké komplikace. Nejoptimističtější scénář počítá se zahájením sezony 1. května. Jockey Club v takovém případě navrhuje posunutí termínů klasických dostihů včetně jejich předzkoušek zhruba o tři týdny. "Nebylo by nutné výrazně upravovat termíny dostihových dnů, výraznější úprava propozic by se však týkala dalších dostihů nejvyšších kategorií a programu pro tříleté koně i v nižších kategoriích," popsal Jockey Club.
 
Pozdější začátek sezony - od 1. června dále - by vyžadoval výraznější změny v termínové listině i v propozicích. "Majitelé a trenéři mají nakoupeno ve stájích mnoho nových „nadějí“ bez vidiny toho, kdy se začne. Naší hlavní prioritou ale je a minimálně několik týdnů, možná měsíců, bude starost o zdraví naše, našich rodin a všech blízkých. Držme si vzájemně palce, ať se život brzy vrátí do starých kolejí," uvedla Martina Krejčí.
 
Jockey Club ČR prozatím odložil veškerá jednání Rady, Prezídia a také školení dostihových rozhodčích. Další informace bude průběžně zveřejňovat na svých internetových stránkách. Nové zprávy k aktuální situaci by měly vyjít ve středu 25. března.
 
 

Situace v dalších zemích

 
Německo - dostihy zrušeny do 18. dubna
 
Slovensko - pravděpodobně dostihy zrušeny do 30. dubna 
 
Maďarsko - dostihy zrušeny
 
Švýcarsko - dostihy zrušeny do 30. dubna
 
Polsko - dostihy zrušeny do 30. dubna
 
Itálie - dostihy zrušeny do 3. dubna
 
Velká Británie - dostihy zrušeny do 30. dubna
 
Irsko - dostihy se konají bez diváků zatím do 29. března
 
Francie - dostihy zrušeny do 15. dubna
 
Španělsko - dostihy zrušeny do 30. března 
 
Dánsko - dostihy zrušeny do 30. března
 
Belgie - dostihy zrušeny do 3. dubna 
 
Nizozemsko - dostihy zrušeny do 6. dubna 
 
Norsko - zákaz sportovních akcí do 26. března, první dostihový den 23. dubna
 
Turecko - dostihy se konají bez diváků do 30. dubna
 
Řecko - dostihy zrušeny do 27. března 
 
Maroko - od 14. března se dostihy konají bez diváků
 
Libanon - dostihy zrušeny do 29. března
 
 
Zdroj: dostihy.cz
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE