reklama 11A

Domů i do stáje bez bariér. Veřejnost pomáhá Báře Vavřinové z nesnáze

ikonka

Jen pouhých deset dní trvalo, aby se prostřednictvím charitativního crowdfundingu Znesnáze21 vybrala cílová částka 300.000 Kč pro Barboru Vavřinovou, která ochrnula po pádu s koněm. Sbírka však bude pokračovat ještě necelé tři měsíce.
25.01.2021 12:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Velký ohlas více jak před měsícem vzbudila sbírka ČJF ve prospěch parkurové jezdkyně Lucie Melmerové, v níž se vybral téměř rovný milion korun, a nejinak tomu je v těchto dnech u sbírky pro Barboru Vavřinovou. Ta probíhá přes dárcovskou platformu Znesnáze21. Nejedná se sice o známou sportovkyni, ale úraz, který ji potkal, se může přihodit asi komukoliv, kdo se věnuje jezdectví nebo jiným sportům.
 
Dvaatřicetiletá Barbora Vavřinová svůj život zasvětila koním, jedna vyjížďka se jí však bohužel stala osudnou. „Ke koním mě to táhlo od mala. S taťkou jsem jezdila do hřebčína do Slatiňan. Za poslední našetřené peníze se mamka s taťkou rozhodli pořídit mi koně. Od jedenácti let jsem se mohla prohánět po loukách na vlastním koni. Odmaturovala jsem na střední zemědělské škole v Chrudimi a začala pracovat v hřebčíne ve Slatiňanech. Když můj první kůň Pegas odešel do koňského nebe, přišel Šošon, můj současný koňský parťák, a k němu přibyla kobylka Kačka. Té jsem poskytla volnou stáj a mé blízké kamarádce Monice, její majitelce, přátelskou pomoc. Před sedmi lety jsem ze zdravotních důvodů musela hřebčín opustit. O to víc jsem se mohla věnovat svému koni,“ vypráví Bára.
 
Jednoho červencového dne roku 2020 se s kamarádkou vracela z vyjížďky na koních a na poli, jen pár metrů od domova, se s Šošon upadl. Smekla se mu noha po bahně, převalil se přes jezdkyni, a přestože ihned vstal, Barbora zůstala ležet. 
 

PSALI JSME: Téměř 950 tisíc Kč za měsíc. Sbírka pro Lucii Melmerovou slaví úspěch

 
„Špatně se mi dýchalo a necítila jsem nohy. Monča okamžitě zavolala záchranku a nastal boj o život. Čtyři hodiny na operačním sále, za několik dní zpevňující operace a úžasná péče všech v nemocnici. Pak jsem si vyslechla lékařskou zprávu: paraplegie. Lidově řečeno: má páteř při pádu byla tak moc poraněná, že bude úspěch, když se mi v nejbližší době podaří posadit a co se týká fungování nohou, šance je mizivá… - Přežila jsem, kůň taky, a já na sobě budu makat a bojovat dál. Ten boj však bude snazší, když mi přispějete na rekonstrukci sociálního zařízení a bezbariérové úpravy domu, abych se snáze vyšvihla zpět nejen do života, ale časem i do sedla. Moc děkuji všem, kteří mi jakoukoliv finanční částkou pomohou, moc si toho vážím,“ uvádí Barbora Vavřinová v průvodním textu na dárcovské platformě Znesnáze21.
 
Cílové částky 300.000 Kč bylo dosaženo v pondělí 25. ledna, tedy jen deset dní od vypsání tříměsíční sbírky. Zájemci tak budou moci zasílat své příspěvky ještě dalších osmdesát dní. Podrobnosti jsou POD TÍMTO ODKAZEM



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE