reklama 11C

Hlaváčková: Ve vlastní stáji mám časově neomezenou možnost tréninků

ikonka

Juniorská jezdkyně Klára Hlaváčková tráví v rodinné stáji v Klášterci nad Ohří veškerý svůj volný čas. Její domovská stáj poskytuje skvělé zázemí pro přípravu sportovních parkurových koní, největší výhodou jsou neomezené časové možnosti tréninků.
04.11.2023 06:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Parkurová jezdkyně Klára Hlaváčková se svými koňmi sídlí v Klášterci nad Ohří nedaleko Chomutova, kde její děda před více jak dvaceti lety vybudoval malou rodinnou stáj nesoucí jeho jméno. Mladá jezdkyně se tam tak pohybuje již od dětství. 
 
Klára má na svém kontě velké množství úspěchů jak v kategorii pony, tak mezi velkými koňmi. Účastnila se mistrovství Evropy a několikrát byla oporou českého týmu v mládežnických Pohárech národů. 
 
Rodinná stáj obsahuje celkem šestnáct boxů, ve stáji je také solárium pro koně a přípravna pro krmení a steliva. „U stáje se pak rozprostírají čtyři výběhy a 6,5 hektarů pastvin s přístřešky a přístupem k vodě,“ prozrazuje Klára.
 
Kromě toho je areál soběstačný na výrobu sena s kapacitou seníku 400 balíků a vlastním vodním hospodářstvím. „Pro trénink nám slouží kruhovka o průměru 16 metrů, venkovní jízdárna 21x55 metrů a hala 20x40 metrů. Také máme dvě sedlovny, skromné odpočinkové zázemí, sklad krmiva, dílnu a garáže,“ doplňuje juniorka.
 

Psali jsme: Hlaváčková: Sam měl před parkurem svůj rituál, Lucius mi vše odpouštěl

 
Jako velkou výhodu rodinné stáje Klára vidí časovou neomezenost v trénování. „Koně můžeme trénovat i chovat v takovém režimu, jaký si sami nastavíme. Nevýhodou pak může být naše stálá přítomnost, u koní trávím veškerý volný čas. Bez pomoci ale samozřejmě vždy a vše zajistit nejde. Například, když odjíždíme na vícedenní závody, jsme odkázáni na pomoc zvenčí,“ říká.
 
Zázemí domácí stáje je ideální pro přípravu sportovních parkurových koní. Klára tam má vše, co potřebuje. „Kromě toho bych se ale nikdy nemohla obejít bez zázemí, které mi poskytuje maminka a děda. Oba se sami starají o provoz celého areálu „od A do Z“. Já se samozřejmě na provozu podílím také, ale chodím ještě do školy a odpoledne mi většinu času zabere trénování.“ 
 
„Maminka je ve stáji hlavní pečovatelkou koní a všeho potřebného kolem, děda pak zabezpečuje vše ostatní. Myslím si, že bez toho, co náš areál nabízí a těch důležitých lidí okolo mě, nelze tento sport dobře provozovat a měl by to být standard,“ dodává Klára.
 
Do budoucna nejsou v rodinném areálu naplánované žádné změny ani rekonstrukce. „Potřebu rozšiřování nemáme, současný stav areálu je pro mě dostačující. Kdybych ale měla zmínit něco, co by mohlo obsahovat ideální zázemí, byla by to v zimním období vytápěná hala a stáj. To je ale bohužel nereálný sen.“
 
Foto: poskytla Klára Hlaváčková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE