reklama 11A

Global Champions pokračuje v Římě. Za Prague Lions dorazil van Asten

ikonka

Od čtvrtka 16. září se opět závodí na římském antickém sportovišti Circus Maximus. Hned úvodní den je na programu první kolo Global Champions League. V týmu Prague Lions vystřídá Annu Kellnerovou Leopold van Asten. Ten však do páteční GCL nenastoupí.
16.09.2021 14:34  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Seriály Longines Global Champions Tour a Global Champions League čeká již třinácté kolo, které stejně jako to předešlé v minulém týdnu hostí italská metropole na starověkém sportovišti Circus Maximus.
 
O velmi klíčový mítink půjde v případě Australanky Edwiny Tops-Alexander, která stále vede individuální žebříček s 214 body a je tak velmi blízko k celkovému prvenství v letošní sérii LGCT. Pokud by se jí to povedlo, zapíše se do historie, neboť by byla prvním jezdcem, který má tři tituly šampiona LGCT. K tomuto úspěchu nemá daleko ani Brit Ben Maher, jenž zvítězil v letech 2018 a 2019. Aktuálně je třetí s 201 body za Francouzem Olivierem Robertem. Ten dosud nasbíral 208 bodů. V součtu 194 bodů má čtvrtý Max Kühner z Rakouska a o pět méně švédský jezdec Peder Fredricson. 
 
Jeden jediný bod pak na Fredricsona ztrácí Španěl Segio Alvarez Moya, jenž ve čtvrtek po 16. hodině nastoupí v sedle třináctiletého Alama do prvního kola Global Champions League v dresu Prague Lions. Společně s ním bude bojovat o co nejlepší pozici pro sobotní druhé kolo Jur Vrieling na desetiletém Fiumicinovi van de Kalevallei. Pražští lvi mají startovní číslo 12 a budou doufat, že v sobotu odstartují ještě blíže ke konci soutěže. To by totiž znamenalo, že jsou v průběžném pořadí na předních příčkách. 
 
Cíl je jasný – ke stávajícím 180,5 bodům přidat co nejvíce, aby se posunuli v žebříčku týmů směrem vzhůru. Před třináctým kolem jsou sedmí a pokud by se během zbývajících tří závodů dostali do nejlepší čtveřice, znamenalo by to pro ně přímý postup do semifinále Super Cupu GCL při listopadové galashow světového parkuru Prague Playoffs. V tuto chvíli jsou na těchto pozicích London Knights s 208 body, Paris Panthers s 240 body, Shanghai Swans, na jejichž kontě je 242 bodů a Valkenswaard United. Ti vedou náskokem pouhých pěti bodů. Za ně opět nastupují osvědčení jezdci – Peder Fredricson a Edwina Tops-Alexander s koňmi H&M All In a Fellow Castlefield.
 
Na seznamu účastníků závodů v Římě je i tento týden celá řada TOP jmen, jako např. Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Micheal G Duffy, Eric a Maikel van der Vleutenovi, Harrie Smolders, Eve Jobs, Penelope Leprevost, Emily Moffitt, Shane Breen, Denis Lynch nebo Spencer Smith. Domácí fanoušci budou opět moci fandit svým místním hrdinům, mezi něž se řadí Alberto Zorzi, Antonio Alfonso, Filippo Bologni, Emanuele Camilli, Giulia Martinengo Marquet a Emanuele Gaudiano.
 
Čtvrteční GCL začíná v 16:15 hodin a druhé kolo je na programu v sobotu od 11:40. Od 15:00 hodin pak naváže Longines Global Champions Tour Grand Prix Říma, z níž vzejde již třináctý účastník Super Grand Prix v Praze. Poslední dvě zlaté jízdenky pak budou přiděleny v druhé polovině října ve slovenském Šamoríně, kde se uzavře i bodování do žebříčků GCL a LGCT. Tečku za letošní sezonou tohoto seriálu udělá ve dnech 18. až 21. listopadu v libeňské O2 areně Global Champions Prague Playoffs. 
 
Foto: GCL
Zdroj: tisková informace GCL



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE