reklama 11A

GCL ve Valkenswaardu vyhráli New York Empire. Prague Lions chybovali

ikonka

Do sobotního druhého kola patnáctého pokračování parkurové Global Champions League v nizozemském Valkenswaardu nastupovali jezdci Prague Lions s velkými nadějemi, neboť patřili mezi šest bezchybných týmů. Nakonec skončili až třináctí.
10.08.2019 22:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Šest družstev si v páteční úvodní části Global Champions League ve Valkenswaardu nezapsalo jediný trestný bod a do sobotního vyvrcholení tak vstupovali ze stejné výchozí pozice. Mezi nimi byli i Prague Lions, ale Niels Bruynseels ani Marc Houtzager nedokázali bezchybné výkony zopakovat. 
 
Belgičan Niels Bruynseels i v druhém kole startoval s jedenáctiletou klisnou Ilusionata van't Meulenhof, ale bohužel inkasoval dvanáct trestných bodů. I když Nizozemec Marc Houtzager v sedle dvanáctiletého valacha Sterrehof's Calimero dovezl do cíle jen čtyři trestné body, celkových šestnáct pro Pražské lvy znamenalo propad až na konečné třinácté místo. 
 
Dva týmy udržely i napodruhé čisté konto a stanuly na stupních vítězů. Součet časů 144,22 sekundy zajistil prvenství zástupcům New York Empire. Čtyři a půl vteřiny na ně ztráceli St Tropez Pirates, a skončili tak druzí. Třetí příčka patří Paris Panthers, které musí velmi mrzet jedna páteční chyba, kvůli níž přišli o vítězství. V sobotu totiž nezapisovali žádný trestný bod a společný čas 142,68 by na první místo s přehledem stačil. Se stejným bodovým výsledkem dokončily ještě další tři celky – Shanghai Swans, Scandinavian Vikings a Monaco Aces. S pětibodovou penalizací dokončili jako sedmí v pořadí Doha Falcons, osmá pozice patří dvakrát chybujícímu družstvu London Knights. 
 
Díky umístění až v polovině výsledkové listiny si Londýnští rytíři připsali jen čtrnáct bodů do týmového žebříčku, v němž mají 272 bodů. To je úplně stejně jako v případě St Tropez Pirates, jenž tentokrát získali 25 bodů. Třetí v pořadí jsou aktuálně Shanghai Swans s 260 body, o dva méně mají Miami Celtics. Pátí Berlin Eagles doposud nastřádali 243 bodů. Přes dvěstěbodovou hranici se přehoupli těsně Prague Lions, ale propadli se o dva řádky na dvanácté místo. Desátí jsou s 211 body newyorští vítězové z Valkenswaardu a shodné skóre mají Valkenswaard United. Devátí Paris Panthers mají jen minimální náskok jednoho bodu. V první desítce jsou ještě osmí Scandinavian Vikings, sedmí Madrid in Motion a šestí Monaco Aces. Naopak na zadních pozicích jsou třináctí Hamburg Giants, čtrnáctá příčka patří Cannes Stars, patnáctá Doha Falcons a poslední šestnáctá Chantilly Pegasus.
 
Všech šestnáct týmů se představí nejen v dalších třech zbývajících kolech seriálu, ale také při závěrečném Super Cupu v rámci listopadové galashow světového parkuru Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. Nejbližší zastávkou Global Champions bude ve dnech 5. až 8. září Řím. Další podrobnosti najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Informace o přípravách Prague PlayOffs a předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso /LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE