reklama 11C

Prague Lions zahájili ve Valkenswaardu čistými jízdami a jsou v TOP6

ikonka

Jezdcům týmu Prague Lions se vstup do patnácté části parkurové série Global Champions League vydařil. Niels Bruynseels i Marc Houtzager se svými jedenáctiletými klisnami dokázali překonat páteční kolo bez penalizace a jsou mezi šesti nejlepšími týmy.
09.08.2019 20:54  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Jak Belgičan Niels Bruynseels s klisnou Ilusionata van't Meulenhof, tak Nizozenec Marc Houtzager v sedle klisny Sterrehof's Dante překonali všechny nástrahy prvního kola Global Champions League ve Valkenswaardu s výškou překážek do 160 centimetrů bez trestných bodů. Do sobotního vyvrcholení dvoukolové soutěže tak nastoupí jezdci v barvách Prague Lions mezi šesticí nejlepších týmů. 
 
Pět dalších totiž dokázalo taktéž dovézt do cíle dvakrát nulu a mají tak stejnou výchozí pozici. Jejich pořadí určuje součet pátečních časů, přičemž ti nejrychlejší nastoupí jako poslední. Sestava Prague Lions bude šestá od konce. Po nich půjdou o něco rychlejší Scandinavian Vikings, St Tropez Pirates, Monaco Aces, New York Empire a Cannes Stars, kteří aktuálně vedou. 
 
Druhý den ale může být vše jinak, jelikož časy z prvního dne se již do konečného výsledku počítat nebudou. Diváci v pátek mohli vidět celou řadu pěkných výkonů. Sedmý umístěný celek Doha Falcons si připsal pouze jeden bod za překročení času, dalších pět družstev zaznamenalo pouze jednu chybu. 
 
Sobotní program Global Champons nabídne rozuzlení týmového klání v druhém kole s překážkami do 160 centimetrů, jež odstartuje ve 14.45 hodin. Prague Lions mají reálnou šanci se v průběžném pořadí seriálu posunout z desátého na deváté místo. Stačí získat o šest bodů více než Valkenswaard United. Ti v pátek jednou chybovali. Jedno shození již zaznamenali ve Valkenswaardu i zástupci vedoucích London Knigths. 
 
Ligové klání bude jen jedním z vrcholů celého mítinku. Tím druhým je Grand Prix Longines Global Champions Tour. První z kvalifikovaných jezdců do této seriálové soutěže jednotlivců vstoupí do kolbiště v 18.15 hodin. Vítěz Velké ceny získá kromě maximálního bodového přídělu do tabulky jednotlivců také „zlatou jízdenku“ do speciální soutěže Super Grand Prix. Ta se bude konat v druhé polovině listopadu během galashow světového parkuru Prague PlayOffs v libeňské O2 areně.
 
Známe už čtrnáct zvučných jmen jezdců, kteří mají účast v Super Grand Prix jistou. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do soutěže zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj postup mu přenechala Dani G. Waldman, jež už má kvalifikaci ze Šanghaje. Zatím posledním účastníkem je po triumfu v Londýně britský jezdec Ben Maher. 
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso /LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE