reklama 11B

GCL na Miami Beach byla opravdu těžká. Prague Lions byli jedenáctí

ikonka

Jedenácté místo nakonec obsadili ve dvoukolové soutěži Global Champions League na Miami Beach členové týmu Prague Lions. Anna Kellnerová startovala s Catch Me If You Can Old jen v individuálním hodnocení a dokončila s 12 trestnými body.
17.04.2022 00:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Před sobotním druhým kolem Global Champions League neměla Anna Kellnerová jednoduché rozhodování, zda startovat za tým Pražských lvů, anebo uvolnit místo jejímu kolegovi a trenérovi Nielsovi Bruynseelsovi. O všem se pečlivě radila. „Přiznám se, že chvíli jsme to řešili. Pieter Devos byl jasná volba, jelikož první den předvedl dobrý výsledek, a i jeho klisna vypadala velmi dobře. Pak se rozhodovalo mezi mnou a Nielsem, protože jsme měli ve čtvrtek stejný výsledek. Řešili jsme tak pravděpodobnost, kdo to v sobotu zajede lépe. Zvolili jsme Nielse i s ohledem na jeho zkušenosti,“ uvedla v rozhovoru pro EquiRadio Anna Kellnerová ještě v průběhu soutěže, kterou v rámci kvalifikace do Grand Prix absolvovala s dvanácti trestnými body. Osm bodů inkasovala za dvě chyby a čtyři za překročení stanoveného času.
 
„Parkur byl hodně těžký a technický. Hned nájezd na jedničku byl opravdu složitý. Nemyslela jsem, že to bude až takto na mírách, protože všechny skoky mají 155 až 160 centimetrů. Je to zkrátka Miami Beach a Uliano Vezzani to takto staví,“ podotkla na adresu zkušeného course designera, jenž jezdce ani koně rozhodně nešetří, byť kurzy připravuje velmi korektně. 
 
První chyba v případě Anny Kellnerové se čtrnáctiletou klisnou Catch Me If You Can OLD přišla až na skoku s číslem deset, druhá pak na dvanáctce. „Z první půlky parkuru jsem měla docela dobrý pocit, i když jsme se musely hodně vzájemně podporovat, abychom to zvládly, protože skoky byly velké a možnost cvalu nebyla taková. Upřímně mi bylo líto té první chyby, protože jsem si myslela, že jsem se dostatečně vrátila tělem,“ konstatovala. Mrzela jí také penalizace za čas, která byla vyšší kvůli změně pravidel. Od letošního roku totiž za každou započatou sekundu přes limit přibývá jeden trestný bod, zatímco ještě v loňské sezoně to bylo za čtyři započaté vteřiny. „Je pravda, že jsem dnes tempo měla trochu ve dvou obloucích pomalejší, než mělo být. Musí se to příště vylepšit.“ 
 
Niels Bruynseels s valachem Delux van T & L se také těsně nevešel do časového limitu a v kombinaci s jednou chybou dovezl pět trestných bodů. Druhý z Belgičanů Pieter Devos na klisně Claire Z nejprve chyboval na překážce číslo sedm, podobně jako Bruynseels, a poté ještě na devítce a desítce. Dohromady tak Prague Lions inkasovali 17 bodů a po přičtení dalších 12 ze čtvrtečního prvního kola jich měli celkem dvacet devět, což stačilo na jedenácté místo. „Delux skákal velmi dobře, ta chyba byla taková lehká. U Pietra s Claire Z nás ty chyby překvapily. Ta první byla taková zbytečná a pak už si myslím, že se to malinko vezlo,“ stručně okomentovala Anna Kellnerová.
 
Čtyři družstva postupovala do sobotního vrcholu s nulou na bodovém kontě. Berlin Eagles zastupovali Ludger Beerbaum s desetiletou klisnou Milou a Christian Kukuk na stejně starém hřebci Mumbai. Zopakovali precizní jízdy a mohli tak už jen čekat, jak si povedou jejich soupeři. Hamburg Giants zapisovali dvacet bodů poté, co Jur Vrieling s Fiumicinem van de Kalevallei dokončili s dvanácti body a osm přidal Bart Bles s Kriskrasem DV. V důsledku tak byli až devátí. 
 
Madrid in Motion byli krůček od triumfu, když Maikel van der Vleuten s valachem Beauville Z zopakoval čistou jízdu. Jenže Eduardo Alvarez Aznar na Bentley de Sury shodil jednu překážku a se čtyřmi body skončili až za Berlin Eagles. Součet časů přitom měli lepší. Poslední, kdo mohl promluvit do konečného pořadí, byl tým Paris Panthers. Darragh Kenny s Volnay du Boisdeville i Ben Maher s hřebcem Faltic HB zaznamenali po jedné chybě a osm bodů je zařadilo v kombinaci se součtem časů na šestý řádek výsledkové listiny. 
 
Na třetím až pátém místě sice skončily celky se shodným počtem trestných bodů, ale ty byly v sobotu rychlejší. Rozdíl méně jak půl druhé sekundy zajistil bronzové medaile Rome Gladiators, čtvrtí byly Shanghai Swans a pátá pozice patřila zástupcům New York Empire. „Dnes chyby padaly všude možně a i týmy, které podávají jindy velmi stabilní výkony, tak s parkurem měly problémy,“ shrnula Anna Kellnerová, kterou nyní čeká návrat do Evropy, zatímco koně účastnící se série Global Champions pokračují z Miami rovnou do Mexico City. „Koně už letí zítra brzy ráno do Mexika, kde budou mít týden na to nabrat síly. My se vracíme do Evropy a všichni Pražští lvi budeme příští týden startovat v Lieru,“ prozradila ve vysílání EquiRadia.
 
Třetí kolo GCL a LGCT se koná v Mexico City od 28. dubna do 1. května. Celá sedmnáctidílná série vyvrcholí od 17. do 20. listopadu v libeňské O2 areně při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE