reklama 11D

Prague Lions v Miami začali 13. místem. Byl to oříšek, říká Kellnerová

ikonka

Anna Kellnerová společně s Belgičanem Pietrem Devosem zajistili pro tým Prague Lions při úvodní části druhého kola Global Champions League na Miami Beach průběžnou třináctou příčku, z níž budou nastupovat do sobotního vrcholu soutěže.
15.04.2022 02:47  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A


Velmi rozdílné výsledky byly k vidění na slavné Miami Beach ve čtvrteční soutěži Global Champions League. Parkur s překážkami do 155 centimetrů překonaly čtyři celky s nulou na bodovém kontě, stejný počet jich zapsal jednu chybu a hned šest družstev inkasovalo po třech chybách dvanáct trestných bodů. Mezi nimi byli i Pražští lvi.

Jako první za tento tým nastupovala Anna Kellnerová v sedle Catch Me If You Can OLD. Začala velmi pěkně, ale na kolmém skoku s číslem pět klisna lehce zavadila přední nohou o horní prkno, které nevydrželo v háku. Později ještě chybovala na úvodním skoku dvojkombinace označené číslovkou devět. Do cíle tak dovezla osm trestných bodů.

„Dnes byla trať velmi technická a složitá. Stavitel parkurů Uliano Vezzani zopakoval přesně to, co mu jde a všichni jsme dnes měli co dělat, abychom to odjezdili. Kolbiště na Miami je totiž dost malé. To, že je to na mírách, ani nemusím říkat, a v kombinaci s technickou náročností to byl pro nás oříšek,“ konstatovala v úvodu hodnocení Anna Kellnerová při rozhovoru pro EquiRadio. „Začala jsem trochu víc zkráceně. I když tempo a energie cvalu byla dobrá, tak jsem Catchie měla mít trochu víc otevřenou ve cvalu. Z toho pak přišly chyby, jelikož jsem jí měla trochu kratší, než jsem měla mít.“

Po Anně Kellnerové odstartoval její kolega Pieter Devos na čtrnáctileté klisně Claire Z. Již to vypadalo, že se mu podaří dokončit celý kurz čistě, nakonec chyboval na úplně posledním skoku, stejně jako při prvním kole GCL v Dauhá. „Určitě se bude chtít Pieter zamyslet nad tím, že chyboval již podruhé na poslední překážce, ale byl to opravdu velmi složitý skok se složitým nájezdem,“ uvedla Kellnerová. „Můžeme si být jisti tím, že sobotní kolo bude ještě o chlup větší a bude to opravdu těžký parkur,“ doplnila těsně před tím, než mezi jednotlivci odstartoval třetí člen Prague Lions Niels Bruynseels na valachovi Delux van T & L. V té chvíli byla rozhodnutá, že pokud zajede dobře, tak právě on ji při sobotním vyvrcholení dvoukolové soutěže nahradí v týmu a ona by startovala jen v rámci individuálního hodnocení. Bruynseels však chyboval také dvakrát a čas měl ještě o tři sekundy pomalejší. Rozhodování o finální sestavě Pražských lvů na Miami tak nebude mít jednoduché. 

Vedoucím celkem jsou Paris Panthers, které reprezentovali ve čtvrtek Darragh Kenny s hřebcem Chic Chic a Ben Maher na dvanáctiletém Faltic HB. Skvěle se dařilo i zástupcům Madrid in Motion. Maikel van der Vleuten na valachovi Beauville Z a Eudardo Alvarez Aznar s Bentley de Sury taktéž ani jednou nezaváhali a jejich součet časů byl jen o půl sekundy delší než v případě vedoucího družstva. Další dvě vteřiny ztrácejí Hamburg Giants a ještě pomaleji jeli Berlin Eagles. Časy prvního kola však určují především startovní pozici pro kolo druhé a na výsledek nemají vliv. Díky rozdílu jedné chyby mohou v sobotu pořadím výrazně zamíchat Shanghai Swans, Rome Gladiators, New York Empire a St Tropez Pirates. Podobnou výchozí pozici jako Prague Lions mají i Instanbul Sultans, Miami Celtics, London Knights, Cannes Stars a Scandinavian Vikings. Hůř na tom jsou již jen Stocholm Hearts a Valkenswaard United. Tyto týmy přitom před mítinkem na Floridě patřily mezi ty favorizované. 

Druhá várka bodů do GCL bude rozdělena v sobotu odpoledne. První dvojice vstoupí do kolbiště ve 14:15 hodin místního času. Zhruba tříhodinový přímý přenos vysílá stanice Nova Sport 2 od 20:00 hodin. Zároveň půjde o kvalifikaci do následné Longines Global Champons Tour Grand Prix Miami Beach, jejíž začátek je plánován na 17. hodinu a 20. minutu. Její vítěz se zařadí po bok Ludgera Beerbauma mezi kvalifikované jezdce do Super Grand Prix, jež se pojede v sobotu 19. listopadu během galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně.

Foto: poskytlo tiskové středisko GCL
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE