reklama 11D

Finále KMK v Písku. Známe nejlépe hodnocené koně po prvních kolech

ikonka

Ve dnech 4. až 6. září probíhá v Písku parkurové finále Kritéria mladých koní 2020. Na sobotním programu byla, vedle prvních kol jednotlivých kategorií, zařazena i přehlídka tříletých klisen, kterou vyhrála 91/473 Mona Lisa.
05.09.2020 19:00  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V kategorii čtyřletých klisen bylo ve startovní listině prvního finálového kola 18 dvojic, z nichž nejlepší hodnocení 25,950 získala slovenská klisna Ceremonie Fitmin (Winningmood van de Arenberg, Sandreo), kterou předváděl Marek Hentšel. Ve stejné věkové kategorii byl mezi hřebci a valachy nejlepší zástupce holštýnského plemene Aragon 22 (Acorado I, Concept) s hodnocením 25,700, v jehož sedle byl Jiří Mayer. 
 
Druhá věková kategorie patřila pětiletým koním. Mezi klisnami vévodila Cardina 37 (Cardino, Corrado II), kterou sedlal Miloslav Příhoda. Tato klisna plemene slovenský teplokrevník byla ohodnocena známkou 26,000. Hodnocení 26,875 obdržel nejlepší holštýnský hřebec Carnelian (Comme Il Faut, Cassini I), kterého předváděla Kateřina Veselovská. 
 
V závěrečné sobotní finálové kategorii, která byla určena pro šestileté koně, byla mezi klisnami nejlépe hodnocena holštýnská Gia Acorada (Acorado I, Cassini I), když obdržela známku 26,900. Tato klisna byla předváděna Kateřinou Hanušovou. Mezi poslední kategorií valachů a hřebců podal nejlepší výkon holandský hřebec Presley-S (Elvis ter Putte, Nonstop) s výsledkem 27,375, který byl ježděn Janem Štětinou. 
 
Vítězkou finále přehlídky 3letých klisen ČT se stala klisna 91/473 Mona Lisa (o: 2227 Monaco, m: 1/153 Fürstin Wilma po 5173 Fürst Wilhelm), jejímž chovatelem je Radek Křídlo a majitelkou Markéta Doležalová.
 

Nedělní druhé kolo finále KMK můžete také sledovat živě na EquiTV.cz

 

Výsledky a další podrobnosti o finále KMK v Písku naleznete POD TÍMTO ODKAZEM




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE