reklama 11B

Finále KMK 2020 v Písku: V druhých kolech se dařilo sobotním vítězům

ikonka

V areálu Zemského hřebčince Písek proběhlo finále parkurových KMK 2020. Mladí koně startovali ve dvou finálových kolech, přičemž bodové hodnocení bylo sčítáno a na základě konečného bodového přídělu bylo sestaveno pořadí v jednotlivých kategoriích.
06.09.2020 18:59  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Nedělní finálový program byl zahájen starty čtyřletých koní, kdy mezi klisnami byla opět, stejně jako v sobotu, nejlépe hodnocená Ceremonie Fitmin (Winningmood van de Arenberg, Sandreo). Klisna plemene slovenský teplokrevník, kterou ze sedla předváděl Marek Hentšel, získala celkem 51,900 bodů a právem si tak zajistila titul šampionky pro rok 2020. Mezi hřebci a valachy se na vítěznou pozici dostal s celkovým hodnocením 52,100 bodů hřebec plemene český teplokrevník Ares RVP (ARISTO Z, FARADAY). Tohoto letošního šampiona při finálové jízdě prezentoval Pavel Holešovský. 
 
Kategorii pětiletých ovládla nejlépe hodnocená klisna ze sobotního kola, která v závěru kola druhého měla dohromady 52,425 bodů, a tím si Cardina 37 (Cardino, Corrado II) zajistila vítězství a titul šampionky roku 2020. Tuto klisnu plemene slovenský teplokrevník předváděl ze sedla Miloslav Příhoda. Vítězný holštýnský hřebec v této věkové kategorii byl také v čele už po sobotním prvním kole a v součtu Carnelian (Comme Il Faut, Cassini I) s Kateřinou Veselovskou nasbíral 53,905 bodů.
 
Závěrečné soutěže byly vyhrazeny pro koně šestileté a jednoznačně nejlépe hodnocenou klisnou po obou kolech byla holštýnská Gia Acorada (Acorado I, Cassini I), která společně s Kateřinou Hanušovou v sedle obdržela hodnocení 54,35 bodů, což znamenalo jasné vítězství. Ze stejné pozice nastupoval do nedělního finálového kola i Presley-S (Elvis ter Putte, Nonstop), příslušník plemenné knihy KWPN, kterého sedlal a předváděl Jan Štětina. Po obou kolech zvítězil s bodovým hodnocením 55,025. 

 

Kompletní výsledky naleznete POD TÍMTO ODKAZEM




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE