reklama 11D

Favoritem Českého derby je Hazarder, pojede ho poprvé Janáček

ikonka

Jedna jezdecká rošáda, zahraniční jezdci a černý kůň z Francie. To jsou jen některé z motivů 101. Českého derby, které určila pondělní uzávěrka startovní listiny. Dvojice koní v čele sázkové nabídky měla zažádáno o nejvyšší startovní číslo.
21.06.2021 16:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Se startovním číslem 15 a novým žokejem Václavem Janáčkem odskočí do 101. Českého derby favorizovaný Hazarder ze stáje Dr. Charvát. Vítěz květnového Memoriálu JUDr. Otakara Frankenbergera má v nabídce sázkové kanceláře Tipsport kurs 3,5:1.

Sázkovou druhou šancí je klasický vítěz Royal Word (5,5:1), do jehož sedla se vrací Jiří Palík a bude mít vnější box 16. Týmy obou hřebců zažádaly o nejvyšší startovní číslo.

Do nejužšího okruhu favoritů bude patřit i ve Francii trénovaný L’Ienissei (8,5:1). Trenér Igor Endaltsev si tři roky po triumfu klisny Blessed Kiss zopakuje spolupráci s žokejem Vladimirem Panovem. Do zahraničí sáhli i trenér Greg Wroblewski a majitel Wieslaw Jakub Kartus, angažující na tempaře Locomotivea polského šampiona Szczepana Mazura.

 

Podepsáno: Tipsport oznámil partnerství s českým dostihovým sportem

 

Dosavadní ryzákův jezdec Radek Koplík zůstává po Velké červnové ceně v sedle Kmotra (20:1), stájová jednička Dr. Charváta Jan Verner pojede druhou ze slovenské Velké jarní ceny Besiberri (20:1).

Ostatní členové jezdecké špičky vesměs zůstávají na koních, které vedli v průběhu jara. Petr Foret setrvává na progresivním Global Manovi (10:1), Michal Demo na bratislavském vítězi Rex Of Thunderovi (10:1) a beze změn je i obsazení dvojice DS Pegas Tcheque King (Vyhnálek, 12:1) a Vert Liberte (Hrouda, 15:1), jehož akcie by mohly v příštích dnech stoupat v souvislosti s avizovanými dešti v hlavním městě.

Na dodatečně přihlášenou klisnu Surabayu (25:1) se vyhoupne Martina Havelková, druhou ženou ve startovním poli bude Ingrid Janáčková Koplíková na svém svěřenci Mandarinovi (20:1). Jako náhradníci pod čarou budou připraveni Machinos a Abrams Creek.

Derby se v neděli poběží jako pátý dostih odpoledne ve 14:35, rámcový program začíná již ve 12:30.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE