reklama 11D

České derby: L'Iennissei přijede, Kmotr se vrací, tlačenice pod čarou

ikonka

Ve čtvrtek proběhlo poslední škrtání před 101. Českém derby, které se poběží v neděli 27. června v Chuchle Areně Praha. O účast ve vrcholu rovinové sezony mají stále zájem týmy 21 koní, dohlášen byl třetí z Velké červnové ceny Kmotr.
17.06.2021 13:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Devatenáct hřebců a dvě klisny zůstávají na přihláškách 101. Českého derby po čtvrtečním posledním termínu škrtání. Na Jockey Club ČR dorazila poslední dodatečná přihláška, ztvrzující avizovaný návrat dříve škrtnutého Kmotra mezi uchazeče derby.

Handicapeři Jaroslav Fabris a Jan Žid zároveň na webu JC ČR zveřejnili eliminační handicap pro pětici koní, která dosud neměla českou známku. Nejvýše hodnoceným z nich je svěřenec Igora Endaltseva L’Ienissei. Čerstvý vítěz z Longchamp je hodnocen 76,5 kg, což ho řadí na pomyslnou pátou příčku mezi kandidáty derby.

Škrtnut byl německý Domstürmer, naopak pro start v Českém derby se rozhodli jak Arslangirej Šavujev v případě účastníka Prix du Jockey Club Royal Worda, tak Ingrid Janáčková Koplíková s vítězem Memoriálu profesora Václava Michala Mandarinem.

 

Čtěte také: Love očarovala Royal Ascot. Teď může prakticky kamkoli, mlží O'Brien

 

I to přispělo k faktu, že minimální handicap garantující účast v derby letos činí 72,5 kg. Kromě L’Ienisseie a v Česku debutující Surabayi získali dostatečnou známku i čtvrtý z Velké červnové ceny Global Man a ve francouzském classe 1 a 2 rozběhnutý Kamssio.

Pokud nebude nikdo z nejvýše hodnocené šestnáctky v příštích dnech škrtnut, zůstanou pod čarou francouzský vítěz Machinos, slovenský Cape Crown a také jediná zbývající naděje stáje Lokotrans Abrams Creek. Z trojice hřebců stáje Rabbit Trhový Štěpánov má jistou účast Rabbit Red Jazz, naopak Rabbit Buratino a jediný český odchovanec Fabrijan Erste se nejspíš na startovní listinu nedostanou.

V případě potvrzení současné konstelace bude nejpočetněji zastoupeným trenérem Václav Luka mladší se třemi svěřenci, po dvou koních vyšlou Helena Vocásková a Dalibor Török.

 

Handicap před 101. Českým derby

 

80,0  ROYAL WORD (FR)

77,5  VERT LIBERTE (IRE)

77,0  HAZARDER (IRE)

77,0  MANDARIN (FR)

76,5  L’IENISSEI (FR) *

76,0  REX OF THUNDER (GB)

75,0  DRAGON ARROW (GB)

74,0  TCHEQUE KING (FR)

74,0  LOCOMOTIVE (FR)

74,0  SURABAYA (FR) *

73,5  GLOBAL MAN (FR) *

73,0  BESIBERRI (GB)

73,0  KMOTR (IRE)

73,0  RABBIT RED JAZZ (IRE)

73,0  KAMSSIO (FR) *

72,5  ZORIYMAN (FR)

---------------------------------

72,0  MACHINOS (FR) *

72,0  CAPE CROWN (IRE)

70,0  ABRAMS CREEK (IRE)

69,0  RABBIT BURATINO (IRE)

65,0  FABRIJAN ERSTE

pozn. - u koní označených hvězdičkou je uveden eliminační handicap.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE