reklama 11B

Colpo Di Stato vyhrál ve Wissembourgu, Slušovice patřily Holčákovi

ikonka

České stáje zažily úspěšnou sobotu ve francouzském Wissembourgu, kde zaznamenaly doběh "raz-dva" v pořadí Colpo Di Stato - Taste Of Rock. Ve Slušovicích rozehráli velkou sérii svěřenci Radka Holčáka. Shrnujeme hlavní momenty dostihové soboty.
19.06.2021 20:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Sedmiletý valach Colpo Di Stato s žokejem Josefem Bartošem vyhrál v sobotu večer steeplechase ve francouzském Wissembourgu. Hnědák Scuderie Aichner SRL triumfoval v Prix Etesia (3900 m, 13 000 Eur) lehce o 9 délek a postaral se o třetí letošní francouzské vítězství trenéra Josefa Váni mladšího.

Český doběh "raz-dva" završil na druhém místě Taste Of Rock pod Jaroslavem Myškou. Colpo Di Stato navázal na dubnové vítězství z Milána, na francouzském území se však prosadil poprvé od příchodu do českého tréninku v lednu 2019.

Ve Wissembourgu se dařilo i tříletému Bobikovi ze stáje Jiřího Michala, který doběhl se Stéphanem Breuxem třetí v handicapu na 2125 metrů. Na vítěznou Selenu Starlight ztrácel tři délky.

Naprázdno naopak vyšla dvojice svěřenců Zdena Koplíka v Marseille Pont de Vivaux. V Prix du Verdon (1500 m, 12 000 eur) byl lepší z tréninkových kolegů Matello, ztrácející z šesté příčky deset délek na vítěze. Ultimate Fight uzavřel doběh na sedmém místě.

 

Krátce z turfu

 

Trenér Radek Holčák nasedlal čtyři vítěze na sobotním mítinku ve Slušovicích. Postupně se prosadili George Boole na proutěných překážkách, Dapa a Eternity na rovině a Carillo ve steeplechase.

Předloňská dvojnásobná vítězka Oaks Falcon Baby nenašla přemožitele ani ve svém druhém letošním startu. Ve slušovické Ceně společnosti Tipsport na 1800 metrů si hnědka stáje 3 hearts v sedle s Jaromírem Šafářem doběhla pro pohodlný úspěch o 3 1/2 délky před dlouho vedoucím Armitagem a Renatou.

Třetí vítězství za sebou zaznamenal osmiletý bělouš Sirius ze stáje Aryman-Divoky. Vlastní odchovanec trenéra Zdeňka Seménky ovládl se svým stálým jezdcem Janem Faltejskem sobotní steeplechase Cenu společnosti Charvát Group na 4200 metrů, na dalších příčkách doběhli Stigris a Alegoria. Také další z vrcholů slušovického odpoledne získal český odchovanec - čtyřletý Avignon s Vendulou Korečkovou zvítězil v trojkové Ceně Art of Finance investiční společnosti jistě o 2 1/2 délky před Touche Finale a Medelin.

Ilustrační foto: Marcela Kozová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE