reklama 11C

Pardubické závodiště chystá dvoudenní mítink, vstupenky již v prodeji

ikonka

Přípravy na dvoudenní pardubický mítink jsou v plném proudu, Dostihový spolek již zahájil online prodej vstupenek. Kapacita je omezena, při vstupu do areálu je nutné předložit doklad o negativním testu, očkování nebo prodělané nemoci covid-19.
18.06.2021 09:50  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Na konci června bude na pardubickém závodišti rušno. V rámci dvoudenního mítinku je připraven rozmanitý program obsahující snad všechny typy dostihů. Vše začne v pátek 25. června rovinovými dostihy a dostihy přes proutěné překážky, vrcholem pak bude v sobotu 26. června klasická steeplechase a druhá kvalifikace na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou.

Páteční podvečerní mítink bude přehlídkou koní do rovinových dostihů, které jsou na Pardubickém závodišti téměř výjimečnou událostí, a do dostihů přes proutěné překážky. Na programu je šest dostihů, jeden z nich vypsaný pro debutanty na dostihových drahách. Podobný mítink v loňském roce ukázal, že zájem o páteční dostihy je mezi dostihovými stájemi i diváky. Vstupné na tento mítink je zcela zdarma, pořadatelé budu ale u vstupu regulovat počet návštěvníků do protiepidemickými opatřeními stanovené kapacity. První dostih startuje v 16:30 hodin, část mítinku bude živě přenášet program ČT Sport.

Sobota 26. června nabídne ještě napínavější program. V osmičce dostihů se vyjímá především klasická steeplechase Zlatý pohár – Cena předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, který byl založen v roce 1994 po vzoru dostihů na britských ostrovech.

Následovat bude druhá ze čtyř kvalifikací na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou, na přihláškách figuruje mimo jiné  jméno loňského vítěze Velké pardubické Hegnuse. Po prvním dějství kvalifikačního seriálu podmínky pro start v říjnovém vrcholu sezony už splňuje 15 koní. První z dostihů startuje už ve 12 hodin.

Na závodiště se vrací Pony liga. Mezi budoucími nadějemi dostihového sportu je o závody velký zájem a tak diváci uvidí hned tři dostihy poníků. Součástí dostihového dne je také setkání vítězů Velké pardubické z let minulých. Je tak možné, že na závodišti potkáte například Josefa Vavrouška, Libora Štencla, Karla Zajka a celou řadu dalších legend tohoto dostihu.

Vstupenky jsou již v prodeji – odkaz na online prodej najdete na webu pardubického závodiště v sekci Vstupenky. Kromě základního vstupného je možné zakoupit i zlevněné vstupenky pro děti a seniory a také výhodné rodinné vstupné pro dva dospělé a až tři děti. Děti do 10 let mají vstup zdarma. Kapacita návštěvníků je omezena, a tak je dobré s nákupem vstupenek neotálet.

Při vstupu do areálu závodiště je nutné kromě vstupenky předložit také negativní test na covid-19, nebo doklad o očkování proti této nemoci či doklad o prodělané nemoci ve stanovené lhůtě. Podrobnější pravidla jsou k dispozici na webu závodiště v sekci Akce – Pardubické dostihy, resp. II. kvalifikace na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou.

Zdroj: tisková informace Dostihového spolku a.s.

Ilustrační foto: Marek Sekáč




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE