reklama 11B

Love očarovala Royal Ascot. Teď může prakticky kamkoli, mlží O'Brien

ikonka

Vítězství v grupě 1 stylem start - cíl při vstupu do sezony, to je vizitka ryzky Love. Třídová klisna z irského Coolmoru se postarala o 75. vítězství trenéra Aidana O'Briena na Royal Ascotu a dostihový svět již řeší, jaké asi budou její další cíle.
17.06.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

Čtyřletá ryzka Love ve středu znovu potvrdila, že je jedním z nejzajímavějších koní, kteří se momentálně nacházejí v dostihovém tréninku. Loni neporažená Galileova dcera se vrátila na dráhu po téměř desetiměsíční přestávce impozantním způsobem a vyhrála stylem start - cíl Prince Of Wales’s Stakes (Gr.1, 2000 m) v Royal Ascotu.

Suverénní vítězka loňských 1000 Guineas (o 9 délek) i Oaks (o 5 délek) se pod svým stálým jezdcem Ryanem Moorem v závěru o 3/4 délky ubránila tlaku vítězky Breeders’ Cup Filly & Mare Turf Audarye, třetí příčku bral její stájový kolega Armory.

"Byl to trochu risk poslat ji k letošnímu debutu právě sem. Tak těžký start bez přípravného dostihu může být občas zrádný. Ale nakonec jsme si říkali, že bude fajn začít právě tady na ideální dráze. Byla dnes připravená, ale stále má rezervy," konstatoval trenér Aidan O’Brien, který oslavil 75. vítězství na Royal Ascotu a celkově 350. úspěch kariéry na úrovni grupy 1. Prince Of Wales’s Stakes v minulosti získal už s trojicí Duke Of Marmalade, So You Think a Highland Reel.

 

Čtěte také: Her Him ovládl trial na Velkou wroclawskou, Složil slavil hattrick

 

Vrchol druhého dne Royal Ascotu předznamenal velké úvahy, jakou cestou by se měla hvězdná klisna z Coolmoru vydat dál. Jak napsal list Racing Post, některé sázkové společnosti již vypsaly Love v kursu 6:1 pro Cenu vítězného oblouku.

O’Brien však zatím nechce předjímat další cíle. "O letošním směřování rozhodnou majitelé. Klisna může jít prakticky kamkoli - King George, Eclipse, všechny tyto typy dostihů," dodal.

Velkou devizou Love zůstává její všestrannost a dobrá voditelnost. Právě to umožnilo Mooreovi převzít otěže dostihu poté, co se Coolmore před startem obával pomalého tempa. Podle O’Briena ryzka v zimě ještě zesílila, což předznamenává její další progres.

Ani Moore se netají velkými očekáváními. "Je to třídová klisna. Když vidím, jak při vstupu do sezony porazila vítězku Breeders’ Cupu, jsem si naprosto jistý, že se bude dál zvedat. Dnes mě hodně potěšila," řekl žokej.

Foto: Ascot racecourse




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE